Skrivarlinjen projekt distans, ettårig utbildning

Konst- och kulturutbildning Distans

Sitter du med ett litterärt projekt som du kommit en bit på? Det kan exempelvis vara en roman, diktsamling eller pjäs. Har du redan gått en grundläggande utbildning i litterär gestaltning, eller har liknande erfarenheter av att arbeta med, och samtala om, skönlitterär text i grupp? Har du behov av att studera från annan plats än Stockholm? Välkommen till Skrivarlinjen projekt distans!

Ansök nu Studerande på Skrivarakademin fotograferade i klassrum.
Sista ansökningsdatum
2024-05-30
Omfattning
Heltid. HT24/VT25, 26 augusti 2024 – 30 maj 2025
Studiemedel
Utbildningen är avgiftsbelagd, studiemedelsberättigad och merkostnadslån för avgiften kan sökas från CSN.

Kontakta oss

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på skoladmin@folkuniversitetet.se.

Läs också mer om avgift och CSN här.

Om Skrivarlinjen projekt distans 

Skrivarlinjen projekt distans är en studiemedelsberättigande utbildning. Under två terminer får du en unik förutsättning att utveckla ditt skrivprojekt – att på djupet lära känna textens drivkrafter och motiv och att utveckla tematik, samt att finslipa ditt skrivsätt stilistiskt och språkligt. I utbildningen ingår bland annat textsamtal, fördjupande seminarier, litteraturteori, branschkunskap och sammanlagt 16 timmar individuell handledning. Se utbildningens mål och kursplaner i menyn till höger. 

Skrivarlinjen projekt distans huvudlärare är författaren och skrivpedagogen Yrsa Keysendal. Bland de andra lärarna på utbildningen finns bland andra Felicia Welander, Edgar Corvera, Erik Grundström och Ellen Strömberg. Lärare och handledare är olika för varje läsår, då undervisningen i viss mån anpassas till inriktningen på de studerandes projekt.

Utbildningens syfte

Skrivarlinjen projekt distans är en utbildning på eftergymnasial nivå. Genom utbildningens olika kurser och kursmoment får du verktyg att sätta in ditt eget författarskap i en större litterär kontext. Därmed får du redskap att utveckla din text och din identitet som författare, avseende poetik, språk, stil, form, genre och tematik. Som studerande får du också en genomgång av det litterära fältet och förberedelse för att kunna knyta kontakter inom densamma.

Utbildningen bedrivs efter följande huvudlinjer:

  • Föreläsningar och seminarier
  • Textsamtal
  • Individuell handledning
  • Gästföreläsningar och branschbesök

Undervisningen sker via Google Classroom och videosamtalsverktyg. Schemalagd undervisning i helgrupp eller mindre grupper förekommer ca 6 timmar i veckan under måndagar samt onsdagar eller torsdagar. Utöver detta tillkommer individuell handledning på 8 timmar per termin.

Utbildningen har också två fysiska träffar på plats i våra lokaler på Kungstensgatan 45 i Stockholm. Dessa sker i samband med utbildningsstart 29-30 augusti 2024 och i slutet av utbildningen 29-30 maj 2025. Träffarna har obligatorisk närvaro.