Under tio lördagar så arbetar du med måleri, teckning och skulptur under ledning av yrkesverksamma konstnärer specialiserade inom respektive område. Kursen kombinerar praktiskt skapande med inspirerande inslag av konsthistoria och samtidskonsten.
Målgrupp
Kursen passar både nybörjare och dig som har tidigare erfarenhet. Du kanske har studerat konst tidigare och vill återuppta ditt skapande, eller är aktiv men söker nya idéer och inspiration. Från 55+.
Mål
Målet med den här kursen är att du ska få grundläggande och fördjupade kunskaper i måleri, teckning och skulptur, inspireras av konsthistorien och samtiden, samt utveckla ditt eget kreativa uttryck med hjälp av handledning och feedback.
Innehåll
Vi arbetar med:
- Måleri: färglära, komposition och olika tekniker.
- Teckning: linjer, skuggor och perspektiv.
- Skulptur: form, material och tredimensionellt skapande.
- Inspiration från olika konstnärer, epoker, stilar och konstnärer inför kursmoment.
- Feedback och utveckling: personliga samtal och reflektioner för att ta ditt skapande vidare.
Kursupplägg
Kursen hålls på lördagar under 10 veckor. Varje lektion leds av en yrkesverksam konstnär med specialistkunskaper inom ämnet. Lektionerna kombinerar praktiska övningar med kortare föreläsningar om konsthistoria och samtidskonst. Du får personlig handledning för att utveckla ditt konstnärliga uttryck.
Studiematerial
Materialkostnad tillkommer. Information om vad du behöver ta med får du i samband med kursstart.
Kursledare
Kursen leds av flera yrkesverksamma konstnärer, var och en med expertis inom måleri, teckning eller skulptur. De har gedigen erfarenhet av både eget konstnärligt arbete och undervisning. Kursledarna delar med sig av sina konstnärliga processer och ger dig individuell feedback för att hjälpa dig framåt i ditt skapande.
Välkommen att skapa, lära och inspireras – i en kreativ och stöttande miljö!
Kursledare
Marie Dahlstrand
Min egen konstnärliga utbildning började på Falkenbergs konstskola och sedan på konsthögskolan Valand. Måleriet stod i fokus under utbildningsåren och har sedan dess varit basen i mitt konstnärskap. Jag gillar känslan av hantverk, den egna handens rörelser och spåren av handlingar som laddar verket med en energi och närvaro av konstnären. Förgänglighet, natur och kropp är återkommande teman i både tanke, bild och process.
I min undervisning vill jag skapa en grundläggande förståelse och praktisk kunskap för hur man kan använda materialet och tekniken. Att göra det möjligt för eleven att tillgodogöra sig visuella erfarenheter och utveckla sitt eget unika uttryck. En annan viktig del är att visa exempel från både samtida och äldre/ historiska konstnärer som kan vara viktiga i samtalet kring elevens eget arbete.

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg