Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Utbildningen

Animation och experimentfilm

Animation och experimentfilm är en unik tvåårig studiemedelsberättigad heltidsutbildning där du får färdigheter och kunskaper för att arbeta med de flesta typer av animation, allt från klassisk tecknad film till datorbaserad animationoch stop motion.

Utbildningen ger dig kunskap i animationens grunder såväl som en genomgång av ett antal olika animationstekniker. Allt från traditionell handtecknad animation till stop-motion med dockor och cut out teknik, samt datorbaserad animation för 2D och 3D. Du får även praktiska kunskaper i redigering, ljudläggning samt tillverkning av animationsdockor.

Undervisningen är klassrumsbaserad men innehåller även föreläsningar, studiebesök, redovisningar, presentationer och grupparbeten. Varje studerande har en egen arbetsplats och dator. På skolan finns en verkstad, komplett ljudstudio och utrymme för att arbeta praktiskt med att bygga modeller och annat.

I kombination med animationsundervisningen arbetar vi med filmiskt berättande i vidare bemärkelse. Du får lära dig skriva manus och rita storyboard och du blir coachad i hur en regissör tänker och arbetar. Under det andra året får du specialisera dig på det område du är särskilt intresserad av och med hjälp av handledning färdigställa ditt slutprojekt - oftast i form av en egen animerad kortfilm.

Utbildningen ger dig förutom goda tekniska kunskaper i animation även verktyg för att arbeta brett som filmskapare, bland annat kunskaper i regi och manusskrivande. Skolan undervisar i de program som används professionellt i dag och kan erbjuda kontakter med representanter för olika delar av animationsbranschen, i Sverige såväl som utomlands.

Studentkår

De studerande på Animationsakademien driver en studentförening. Det innebär bland annat att du som studerar kan ansöka om studentboende. Om du vill undersöka dina möjligheter att ställa dig i kö, klicka här.

Under utbildningen får du:

  • God tillgång till handledning och möjlighet att utveckla ditt eget berättande.
  • Kunskaper kring animationsprinciper såväl som teknisk kunskap kring programvara, material, ljussättning med mera.
  • Kunskaper kring filmiskt berättande, hur en regissör tänker och arbetar.
  • Tillgång till dator, verkstad, kamera och ljusutrustning.
  • Vägledning kring hur du efter avslutad utbildning kan ta dig vidare i din animationskarriär.
  • Nästa ansökningsperiod startar den15 januari och pågår till den 27 maj 2019. Du kan göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags att söka till nästa utbildningsomgång.

    Om ansökan

    Nästa ansökningsperiod startar den15 januari och pågår till den 27 maj 2019. Du kan göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags att söka till nästa utbildningsomgång.

Viktiga datum och tider

Toggle module

Utbildningen 2019/21:
Ansökningsdatum: 15/1-27/5 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.

Fler Konst- och kulturutbildningar

Toggle module

Bultar ditt hjärta av skaparvilja? Vi har 18 heltidsutbildningar inom konst och kultur för dig som vill ta din kreativitet på allvar.

Läs mer

Fler utbildningar inom foto/film

Toggle module