Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Formell svenska

Formell svenska

Formell svenska är en bok för alla som behöver utveckla sitt formella ordförråd i tal och skrift. Utkom i maj 2019.

Mer om Formell svenska

Författare: Ylva Olausson

Formell svenska vänder sig bland annat till:

 • gymnasieelever
 • lärare (med annat förstaspråk än svenska)
 • elever som vill få behörighet i svenska för högskole­studier eller som bedriver självstudier med Tisustestet som mål
 • invandrare som lär sig svenska som vuxna.

Inom ämnet svenska som andraspråk har insikten om ordförrådets betydelse för framgång i studier och på arbetsmarknaden ökat på senare tid. Boken Formell svenska erbjuder en genomtänkt, strukturerad ordträning, där även grammatiken får utvecklas och automatiseras i ett givet sammanhang.

De ord man tränar i Formell svenska ingår i den frekvensbaserade En svensk akademisk ordlista, som innehåller 652 ord och sedan 2014 är fritt tillgänglig på internet. Att den är frekvensbaserad innebär att den innehåller de vanligast förekommande, icke ämnesspecifika orden i akademiska texter.

På läromedlets webbplats – www.formellsvenska.se – finns det inom kort

 • ett diagnostiskt test
 • facit till bokens övningar
 • ljud till 30 av bokens textavsnitt.

Ylva Olausson är läromedelsförfattare, lärare i ­svenska som andra­språk och fil.mag. På Folkuniversitetets förlag har hon ­tidigare gett ut novellserien Hand i hand och boken Kort och lätt.

Pris (till skolor etc.)

Titel/F-pris (exkl. moms och frakt)

 • Formell svenska: 209,–
 • Hand i hand är tre fristående noveller med återkommande karaktärer – Ali och Eva, Babak och Malin samt Sara och Tomas. Böckerna utkom i maj 2014.

  Hand i hand

  Hand i hand är tre fristående noveller med återkommande karaktärer – Ali och Eva, Babak och Malin samt Sara och Tomas. Böckerna utkom i maj 2014.

 • Kort och lätt är ett läromedel för träning i läsförståelse. Boken vänder sig främst till vuxna inlärare på sfi- och sva-kurser och den är särskilt lämplig för dem som behöver träna upp läshastigheten med hjälp av korta och relativt lätta texter. Nivån motsvarar A1–B1 i den europeiska språkskalan.

  Kort och lätt

  Kort och lätt är ett läromedel för träning i läsförståelse. Boken vänder sig främst till vuxna inlärare på sfi- och sva-kurser och den är särskilt lämplig för dem som behöver träna upp läshastigheten med hjälp av korta och relativt lätta texter. Nivån motsvarar A1–B1 i den europeiska språkskalan.

Läromedel

Toggle module

Pris (till skolor etc.)

Toggle module
TitelF-pris
Formell svenska  209,–

Privatkund? Köp i bokhandeln

Toggle module

Bläddra i ett smakprov

Toggle module