Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Börja med

Börja med

”Börja med Strindberg” är den första boken i en ny bokserie för alfabetisering och latinisering genom läs- och skrivträning med en klassisk text. Utkommer januari 2019.

Författare: Eva Thors Rudvall

Själva kärnan i boken är en förenklad ­version av ­Strindbergs novell ”Ett halvt ark papper”. Detaljerade illustrationer och övningar finns i direkt anslutning till varje avsnitt.

Börja med Strindberg : Ett halvt ark papper fungerar även som introduktion till en klassisk berättelse av en stor svensk författare. Att som vuxenstuderande få möta texter med vuxet innehåll stimulerar både nyfikenhet och lust att lära.

Boken inleds med ett bildalfabet byggt på glosor från bokens text och ­illustrationer. För dem som behöver bokstavsinlärning finns övningar med ­för­tryckta skuggtexter och repetition av varje bokstav i alfabetet. Novellen ­presenteras sedan som en sammanhängande text, för dem som redan har knäckt läskoden.

Texten återfinns slutligen i sin kompletta ­originalversion, så som den ­ursprung­ligen skrevs av August Strindberg.

Eva Thors Rudvall är författare och lärare. Hon har tre decenniers erfarenhet av sfi-undervisning, mesta­dels på studieväg 1, och har skrivit flera böcker inom genren ”lättläst”. På Folkuniversitets förlag har hon tidigare gett ut den pedagogiska dag­boken/loggboken Tro, hopp och sfi.

Pris (till skolor etc.)

Titel/F-pris (exkl. moms och frakt)

  • Börja med Strindberg: 89,–
  • Tro, hopp och sfi är en djupt personlig dagbok och en pedagogisk loggbok som ingen annan. Dess syfte är inget mindre än detta: att ge lärare och elever i hela den ofta nedvärderade och kritiserade sfi-apparaten en injektion av mod och tillförsikt. Utkom september 2018.

    Tro, hopp & sfi

    Tro, hopp och sfi är en djupt personlig dagbok och en pedagogisk loggbok som ingen annan. Dess syfte är inget mindre än detta: att ge lärare och elever i hela den ofta nedvärderade och kritiserade sfi-apparaten en injektion av mod och tillförsikt. Utkom september 2018.

Läromedel

Toggle module

Pris (till skolor etc.)

Toggle module
TitelF-pris
Börja med Strindberg 89,–

Privatkund? Köp i bokhandeln

Toggle module

Bläddra i ett smakprov

Toggle module