Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Börja med

Börja med

Börja med Strindberg är den första boken i en ny bokserie för läs- och skrivträning med en klassisk text på studieväg 1. Utkom i januari 2019. Hösten 2019 utkom bok nummer två i bokserien.

Ljud till Börja med-böckerna

Författare: Eva Thors Rudvall

Börja med Strindberg

Själva kärnan i boken är en förenklad ­version av ­Strindbergs novell ”Ett halvt ark papper”. Detaljerade illustrationer och övningar finns i direkt anslutning till varje avsnitt.

Börja med Strindberg : Ett halvt ark papper fungerar även som introduktion till en klassisk berättelse av en stor svensk författare. Att som vuxenstuderande få möta texter med vuxet innehåll stimulerar både nyfikenhet och lust att lära.

Boken inleds med ett bildalfabet byggt på glosor från bokens text och ­illustrationer. För dem som behöver bokstavsinlärning finns övningar med ­för­tryckta skuggtexter och repetition av varje bokstav i alfabetet. Novellen ­presenteras sedan som en sammanhängande text, för dem som redan har knäckt läskoden.

Texten återfinns slutligen i sin kompletta ­originalversion, så som den ­ursprung­ligen skrevs av August Strindberg.

Börja med Lagerlöf

Börja med Lagerlöf är en bok för läs- och skrivträning med stöd av en klassisk text. Den vänder sig företrädesvis till nybörjare i sfi. Själva kärnan är en förenklad version av Lagerlöfs klassiska lärobok Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Detaljerade illustrationer och övningar finns i direkt anslutning till varje avsnitt.

Selma Lagerlöfs bok är en av de svenska böcker som fått störst genomslag i världen. Även om den i sin originalversion var tänkt som läsebok för barn rymmer den också företeelser som vuxna kan relatera till: en besvärlig tonåring, en strapatsfylld resa, vänskap och hemlängtan. Den leder in på diskussioner om många ämnen!

Eftersom det snarare är regel än undantag att sfi-klasser är heterogena vad gäller de studerandes ålder, bakgrund och erfarenheter, så innehåller Börja med Lagerlöf : En underbar resa ord och övningar i olika svårighetsgrader.

Boken inleds med ett bildalfabet byggt på glosor hämtade från den förenklade texten och illustrationerna. Via ett avsnitt om ordklasser kan man bland annat träna på frågeord. Ett korsord och en faktaruta om Selma Lagerlöf ingår också. Och givetvis är ett av bokens huvudsyften att läsarna ska få bekanta sig med Sveriges geografi, djur och natur.

Om författaren

Eva Thors Rudvall är författare och lärare. Hon har tre decenniers erfarenhet av sfi-undervisning, mesta­dels på studieväg 1, och har skrivit flera böcker inom genren ”lättläst”. På Folkuniversitetets förlag har hon tidigare gett ut den pedagogiska dag­boken/loggboken Tro, hopp och sfi.

Pris (till skolor etc.)

Titel/F-pris (exkl. moms och frakt)

  • Börja med Strindberg: 89,–
  • Börja med Lagerlöf89,–
  • Tro, hopp och sfi är en djupt personlig dagbok och en pedagogisk loggbok som ingen annan. Dess syfte är inget mindre än detta: att ge lärare och elever i hela den ofta nedvärderade och kritiserade sfi-apparaten en injektion av mod och tillförsikt. Utkom september 2018.

    Tro, hopp & sfi

    Tro, hopp och sfi är en djupt personlig dagbok och en pedagogisk loggbok som ingen annan. Dess syfte är inget mindre än detta: att ge lärare och elever i hela den ofta nedvärderade och kritiserade sfi-apparaten en injektion av mod och tillförsikt. Utkom september 2018.

Läromedel

Toggle module

Pris (till skolor etc.)

Toggle module
TitelF-pris
Börja med Strindberg 89,–
Börja med Lagerlöf 89,–

Privatkund? Köp i bokhandeln

Toggle module

Bläddra i ett smakprov

Toggle module