Tro, hopp & sfi

Senast ändrad

Tro, hopp och sfi är en djupt personlig dagbok och en pedagogisk loggbok som ingen annan. Dess syfte är inget mindre än detta: att ge lärare och elever i hela den ofta nedvärderade och kritiserade sfi-apparaten en injektion av mod och tillförsikt. Utkom 2018.

Tro, hopp & sfi

Författare: Eva Thors Rudvall

”I en A-klass finns sällan någon utöver läraren som har någon studievana. Klassen består dessutom regelmässigt av kursdeltagare från flera olika länder, som därmed också saknar ett gemensamt språk. Därtill är det kontinuerligt intag, elevkonstellationen förändras så gott som varje månad. […] Kursdeltagarnas familjesituation kan vara kaotisk.

På en termin lär de sig ändå att läsa och skriva och samlar på sig ett svenskt basordförråd, tillräckligt för att presentera sig själva på svenska och fylla i sina personuppgifter på en enkel blankett.

Ibland tänker jag att andra skolformer skulle kunna ha något att lära av sfi!”

Eva Thors Rudvall har varit verksam som sfi-lärare i tre decennier, mestadels för elever på spår 1. Hennes strävan är att ge alla nya svenskar tillgång till det språk som är nyckeln till både arbetsmarknaden och det demokratiska samtalet. Och att stärka de lärare som ska göra detta möjligt. På Folkuniversitetets förlag utkom 2019 Börja med Strindberg – Ett halvt ark papper och Börja med Lagerlöf – En underbar resa.

Pris (till skolor etc.)

Titel/F-pris (exkl. moms och frakt)

  • Tro, hopp & sfi, 59,–

ISBN-nummer

Titel/ISBN

  • Tro, hopp & sfi, ISBN9789174347289
  • Tro, hopp & sfi e-bok (epub), ISBN9789174347432

Privatkund? Köp i bokhandeln

Köp Tro, hopp & sfi hos Adlibris
Köp Tro, hopp & sfi hos Bokus
Eller köp i din lokala bokhandel.

Tro, hopp & sfi som e-bok (epub-format)

Tro, hopp & sfi finns även som e-bok (i epub-format). E-boken går att köpa i nätbokhandeln.

Bokens webbplats

Börja med-böckerna