Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Medicinsk svenska

Medicinsk svenska

Medicinsk svenska vänder sig till utländska, legitimerade läkare som redan är aktiva eller på väg att söka arbete inom den svenska sjukvården. Andra upplagan utkom hösten 2018.

Ljud till Medicinsk svenska

Författare: Thérèse Werner

Tyngdpunkten i handboken ligger på

 • ordkunskap och terminologi (latin/medicinarspråk/allmänspråk/engelska)
 • symptombeskrivning
 • patientsamtal
 • patientjournaler med anamnes.

Några avsnitt ägnas även läkemedel, språkliga övningar, ­förklaringar kring ordbildning och vanliga förkortningar.

Medicinsk svenska består av en handbok samt inlästa exempeldialoger mellan läkare och patient. Man kan lyssna gratis på dessa på www.medicinsksvenska.se. Tack vare sitt behändiga fickformat och sin systematiska genomgång har boken sin givna plats i läkarrocken.

Författaren Thérèse Werner är sedan flera år lärare på olika kurser i svenska för utländska läkare, tandläkare och veterinärer.

Bläddra i ett smakprov ur Medicinsk svenska här:
Medicinsk svenska på Issuu.com

Pris till skolor etc.

Titel/F-pris (exkl. moms och frakt)

 • Medicinsk svenska, 189,–

Nyhet 2019! Nu som e-bok (pdf-format)

Nu finns Medicinsk svenska även som e-bok (i pdf-format). Pdf-versionen går att köpa t.ex. i nätbokhandeln.

 • Svenska för sjukvårdspersonal är ett nybörjarmaterial för utländsk vårdpersonal som planerar att arbeta i Sverige och som behöver kunskaper i svenska med medicinsk inriktning. Nyhet 2017! Nu finns ljudet på nätet.

  Svenska för sjukvårdspersonal

  Svenska för sjukvårdspersonal är ett nybörjarmaterial för utländsk vårdpersonal som planerar att arbeta i Sverige och som behöver kunskaper i svenska med medicinsk inriktning. Nyhet 2017! Nu finns ljudet på nätet.

 • Odontologisk svenska vänder sig till utländska, legitimerade tandläkare som redan är aktiva eller på väg att söka arbete inom den svenska tandvården. Utkom februari 2017.

  Odontologisk svenska

  Odontologisk svenska vänder sig till utländska, legitimerade tandläkare som redan är aktiva eller på väg att söka arbete inom den svenska tandvården. Utkom februari 2017.

 • Veterinärsvenska vänder sig till utländska, legitimerade veterinärer som redan är aktiva eller på väg att söka arbete inom den svenska djursjukvården. Utkom i september 2018.

  Veterinärsvenska

  Veterinärsvenska vänder sig till utländska, legitimerade veterinärer som redan är aktiva eller på väg att söka arbete inom den svenska djursjukvården. Utkom i september 2018.

Läromedel

Toggle module

Pris till skolor etc.

Toggle module
TitelF-pris
Medicinsk svenska    189,–

Privatkund? Köp i bokhandeln

Toggle module

Bläddra i ett smakprov

Toggle module