Vårdpraktik

Senast ändrad

I Ylva Olaussons novellserie Vårdpraktik möter vi tre personer som alla har studerat färdigt på sfi och sva och nu går på kompletterande vårdutbildningar med praktik. Efter varje novell erbjuds rikligt med skriftliga och muntliga uppgifter. I den tillhörande övningsboken går man vidare och tränar läsförståelse, ordkunskap och grammatik. Utkom i februari 2022.

Vårdpraktik

Författare: Ylva Olausson

I Ylva Olaussons novellserie Vårdpraktik möter vi tre personer som alla har studerat färdigt på sfi och sva och nu går på kompletterande vårdutbildningar med praktik:

  • Luís – sjuksköterska
  • Hyewon – tandläkare
  • Jalila – läkare

På olika arbetsplatser får de tre för första gången kontakt med det svenska arbetslivet. De upplever här både den svenska vårdens vardag och en del kulturkrockar. Genom de situationer som Luís, Hyewon och Jalila hamnar i får läsaren en bra bild av hur verkligheten ser ut i svensk vård och på köpet även flera nyttiga vårdtermer.

Efter varje novell erbjuds rikligt med skriftliga och muntliga uppgifter. I den tillhörande övningsboken går man vidare och tränar läsförståelse, ordkunskap och grammatik.

Vårdpraktik vänder sig till studerande på sfi D, och andra svenskkurser från GERS A2+-nivå, till exempel sva grund. Den är även lämplig på olika typer av kombinationsutbildningar, särskilt på kurser i yrkessvenska för vårdpersonal.

Ljud till textboken och facit till övningsboken finns på webbplatsen vardpraktik.se

Ylva Olausson är läromedelsförfattare, lärare i svenska som andraspråk och fil.mag. På Folkuniversitetets förlag har hon bland annat gett ut Formell svenska, Vardaglig svenska och novellserien Hand i hand. Samtidigt som Vårdpraktik utkom Skolpraktik – tre noveller i skolmiljö.

Pris (till skolor etc.)

Titel/F-pris (exkl. moms och frakt)

  • Vårdpraktik: 169,–
  • Vårdpraktik övningsbok: 129,–

ISBN-nummer

Titel/ISBN

  • Vårdpraktik: ISBN9789174348071
  • Vårdpraktik övningsbok: ISBN9789174348088

Privatkund? Köp i bokhandeln

Köp Vårdpraktik hos Adlibris
Köp Vårdpraktik hos Bokus
Köp Vårdpraktik övningsbok hos Adlibris
Köp Vårdpraktik övningsbok hos Bokus
Eller köp i din lokala bokhandel.

 

Mer om Vårdpraktik