Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Kort och lätt

Kort och lätt

Kort och lätt är ett läromedel för träning i läsförståelse. Boken vänder sig främst till vuxna inlärare på sfi- och sva-kurser och den är särskilt lämplig för dem som behöver träna upp läshastigheten med hjälp av korta och relativt lätta texter. Nivån motsvarar A1–B1 i den europeiska språkskalan.

Mer om Kort och lätt

Författare: Ylva Olausson

Kort och lätt är tänkt att användas som självstudiematerial såväl i klassrummet som hemma. Bokens tre inledande avsnitt innehåller svenskt vardagsspråk i form av minidialoger och brev/mejl. Därefter följer ett omfattande avsnitt med tidningstexter och boken avslutas med mer temabaserade texter inom områden som fakta om Sverige, litteratur, reklam, kläder och mode samt affärssvenska. Tyngdpunkten i boken ligger på läsning av tidningstexter, i huvudsak nyhetsnotiser, men texterna kan med fördel även användas för träning i muntlig färdighet.

I varje avsnitt finns frågor på texterna och övningar i ordkunskap och ordbildning med anknytning till texterna. Övningar på sammansatta ord har givits stort utrymme i boken eftersom dessa ord ofta är svåra att tolka och förstå för dem som läser svenska som andraspråk. Facit finns i boken.

Titta närmare på Kort och lätt på förlagets sida på Issuu

Författaren Ylva Olausson har även gett ut novellserien Hand i hand på Folkuniversitetets förlag.

Pris (till skolor etc.)

Titel/F-pris (exkl. moms och frakt)

 • Kort och lätt, 149,–
 • Hand i hand är tre fristående noveller med återkommande karaktärer – Ali och Eva, Babak och Malin samt Sara och Tomas. Böckerna utkom i maj 2014.

  Hand i hand

  Hand i hand är tre fristående noveller med återkommande karaktärer – Ali och Eva, Babak och Malin samt Sara och Tomas. Böckerna utkom i maj 2014.

 • Formell svenska är en bok för alla som behöver utveckla sitt formella ordförråd i tal och skrift. Utkom i maj 2019.

  Formell svenska

  Formell svenska är en bok för alla som behöver utveckla sitt formella ordförråd i tal och skrift. Utkom i maj 2019.

Läromedel

Toggle module

Pris (till skolor etc.)

Toggle module
TitelF-pris
Kort och lätt        149,–

Privatkund? Köp i bokhandeln

Toggle module

Bläddra i ett smakprov

Toggle module