Thailändska C1 - Distans Live

Plats Distans

En fördjupningskurs i thailändska på C-nivå. Kursen är online via Zoom.

Boka nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst thailändska B2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv och din omgivning.

Mål

Målet för nivå C1 är att du ska få förståelse för uttryck och om de svåra språkpartiklarna som hänger ihop med situationer och sammanhang. 

Kursinnehåll

Som tema i denna kurs fokuserar vi på aktuella händelser  i Thailand.
Deltagarna lyssnar, talar, läser och skriver med en mer komplicerad struktur och mer utvecklad grammatik. 
Vi använder förutom skrivet material olika digitala läromedel inklusive ljudfiler med professionella inläsningar.

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på thailändska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har thailändska som modersmål. Läraren har en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kursledare

Bussaba Kaewtipayanate

Bussaba har magisterexamen inom linkvistik i engelska program. Innan hon flyttade till Sverige från Thailand jobbade hon på en internationell avdelning vilket kräver goda språkkunskaper i både engelska och thailändska. Hon är legitimerad programannonsör vilket kräver att man kan uttala och läsa riksthailändska på rätt sätt. Hon har jobbat som kursledare i Folkuniversitetet sedan 2010.

"Att undervisa på mitt modersmål thailändska för svenskar kräver mer än att bara kunna tala språket flytande för att få till en perfekt språkmodell. För det första behöver eleverna läromaterial som passar dem. Jag tillämpar lingvistiska kunskapar, till exempel Contrasive Analysis, vilket hjälper mig att analysera och jämföra gemensam språkkaraktär och skillnader mellan svenska och thailändska.

Andra utmaningar är att språk förändrar sig hela tiden och därför behöver jag uppdatera mig genom att hålla mitt språk levande. Detta sker bäst genom löpande kontakter med thailändare som är språkexperter. Trots att thailändska är ett krävande språk att lära sig så är det mycket vackert. Satsmelodin gör att man nästan sjunger när man talar.

Även om det finns många digitala hjälpmedel för att lära sig språk är ändå en mänsklig kontakt en förutsättning för att utveckla ett levande språk."

 

Bussaba Kaewtipayanate, Örebro

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Örebro län

info.orebro@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 maj 2024 - 20 jun 2024
Torsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tor 9 maj 2024 kl 18:00-19:30
  • tor 16 maj 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 23 maj 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 30 maj 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 13 jun 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 20 jun 2024 kl 18:00 - 19:30
Plats
Https://zoom.se/join,
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
203963
Pris
1500 kr