Kursens mål
Kursens mål är att du ska kunna göra dig förstådd på svenska, och förstå andra, i olika vardagssituationer, till exempel presentera dig, beställa mat på ett kafé eller ta emot enkla upplysningar.
Du får bland annat lära dig:
- alfabetet, räkneord och klockan
- användbara fraser så att du kan handla, tala i telefon och stämma möte
- att skriva enkla meddelanden och fylla i personliga data i formulär
- grammatik: huvudsats, presentation av verbens böjningar och tidsformer, obestämd och bestämd form singular och plural, personliga, possessiva, relativa pronomen
- svenska språkets melodi och rytm
Är detta rätt nivå för dig?
Folkuniversitetets svenskkurser är indelade i nivåer från A1 för nybörjare till C2 för personer på avancerad nivå. Nivåns benämning, till exempel A1, anger kursens mål, det vill säga vad du ska kunna efter kursen. Om du känner att du helt uppfyller kriterierna för vad man ska kunna på till exempel A1-nivån bör du välja den nivå som ligger strax över, i det här fallet A2-nivån. Men om du känner att du behöver studera mer svenska för att beskrivningen på A1-nivån ska stämma in på dig är A1-nivån sannolikt rätt nivå för dig.
Våra språkkurser följer kursplaner som är framtagna med hjälp av Europarådets referensram för språk.
Kursledare
Nils Wennerlund
Min undervisning kännetecknas av stort engagemang, kreativitet, bra gruppgemenskap och jag kompletterar ofta svenskaundervisningen med mina kunskaper i historia, samhällskunskap, "cross-culture", geografi, juridik och språk.
Nils Wennerlund heter jag och jag har arbetat som lärare i svenska på Folkuniversitetet sedan 2016. Jag är utbildad jurist, har även arbetat som lärare under 15 år på universitetet, i näringslivet, på Komvux, gymnasiet och högstadiet.
Som person är jag allmänbildad, nyfiken, teoretisk och bra på att motivera andra, samt att skapa starka grupper med en trevlig atmosfär. På min fritid umgås jag med vänner, familj, tittar på sport, eller besöker utställningar och tillbringar gärna min lediga tid på caféer med en latte och en stund i solen.

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg