Spanska nybörjare A1 del 2

Plats Umeå

Det här är en fortsättningskurs för nybörjare i spanska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på spanska.

Boka nu

Förkunskaper

Det här är en fortsättningskurs för dig som har läst spanska för nybörjare A1 del 1 eller motsvarande (ca 20 timmars studier)..

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i spanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på spanska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller har bott en längre tid i ett spansktalande land. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Frågor?

Behöver du ett annat upplägg? Kontakta vår språkavdelning:
sprak.umea@folkuniversitetet.se

Kursledare

Noelia Saavedra

-Jag har alltid tyckt att det är spännande att lära sig nya språk. Det är en väldigt inspirerande resa som kan bidra till både din professionella och personliga utveckling. Samtidigt öppnas nya möjligheter att lära sig om kulturen och folket som talar detta språk.

Noelias styrka ligger i att inspirera och peppa studenter under inlärningen till det nya språket, samt att hjälpa och stimulera nyfikenheten kring de kulturer där språken talas. Noelia har som mål att skapa en lugn och komfortabel miljö där alla kan känna sig trygg i att komma med idéer och delta i samtal.

I Noelias kurser är det möjligt att utveckla och upptäcka nya strategier för att öka ditt Spanska ordförråd samtidigt som du stärker din självsäkerhet för att kunna tala mer flytande.

Noelias bakgrund är inom naturvetenskap. Hon har alltid varit intresserad av att förstå hur biologiska processer går till i naturen, framförallt i växter och träd.

Under sin utbildning har hon samtidigt lärt sig tre nya språk då hon jobbat i olika länder. Genom sina erfarenheter av nya språk har hon upptäckt styrkan i att kunna många språk, det har i sin tur ytterligare ökat hennes intresse för språkinlärning, kulturarv och litteratur.


När Noelia inte undervisar på Folkuniversitetet jobbar hon som frilandsöversättare av svenska böcker till spanska, hon spenderar också mycket tid utomhus, mest i naturen som amatörfotograf. Noelia gillar också det svenska språket och svensk kultur. Hon läser och skriver inlägg nästan dagligen i hennes blogg på spanska om svenska traditioner, kultur och naturarv.

Noelia ser verkligen fram emot att nu få guida språkintresserade studenter i den fantastiska resa som det innebär att lära sig ett nytt språk och alla de kulturer som hör ihop med språket.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Umeå

umea@folkuniversitetet.se

Kursperiod
30 apr 2024 - 11 jun 2024
Tisdag
Antal tillfällen
7
Första tillfället
tis 30 apr 2024 kl 17:30-19:00
  • tis 7 maj 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tis 14 maj 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tis 21 maj 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tis 28 maj 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tis 4 jun 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tis 11 jun 2024 kl 17:30 - 19:00
Plats
Nygatan 43, 90330 UMEÅ
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
502412
Pris
1450 kr