Franska nybörjare A1 del 1, 1 vecka

Plats Göteborg

Det här är en intensivkurs under en vecka för dig som aldrig tidigare har studerat franska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig.

Boka nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst franska tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i franska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på franska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med lite hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller har bott en längre tid i ett fransktalande land. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer oftast med kallelsen till kursen.

Kursledare

Brigitte Angoumare

Språk öppnar världar och hjälper oss att förstå varandra. Att lära sig ett språk är mer än att lära sig ord och grammatik. Det är främst ett sätt att öppna sig mot en annan kultur, att förstå eller åtminstone att lära känna andra kulturer och vanor.

Jag heter Brigitte Angoumare och jag undervisar i franska och engelska som främmande språk på Folkuniversitetet. Jag är född och uppvuxen i Le Havre i Frankrike. Jag bodde senare i England, West Yorkshire, cirka 10 år. Jag är utbildad lärare och har min lärarexamen från Leeds Metropolitan University. Mitt modersmål är franska men engelska är mitt andra modersmål. Jag har undervisat franska i high schools i England och Jersey. Jag undervisade elever i grundskola motsvarande årskurs 7 till 9, främst i franska och lite tyska samt förberedde eleverna för GCSE. 

Efter Jersey kom jag tillbaka till Frankrike där jag arbetade både som språklärare deltid och i industri som tvåspråkig verkställande assistent i ett hamnbolag. I Frankrike undervisade jag studenter i åldrarna 2 till 16 år. Jag har också jobbat mycket med privat undervisning i engelska och franska för vuxna elever i privata och offentliga sektorer. 

Jag har haft tur att kunna bo på olika platser i Europa och jag är väldigt intresserad av att lära mig andra språk. Jag hoppas att jag kan kommunicera min glädje att lära sig ett annat språk och kultur till alla mina studenter! 

Brigitte Angoumare

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
1 jul 2024 - 5 jul 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 1 jul 2024 kl 09:30-12:15
  • tis 2 jul 2024 kl 09:30 - 12:15
  • ons 3 jul 2024 kl 09:30 - 12:15
  • tor 4 jul 2024 kl 09:30 - 12:15
  • fre 5 jul 2024 kl 09:30 - 12:15
Studietimmar
20
Kurs-ID
308442
Pris
2500 kr