Trädgårdsdesignlinjen-Prova-på- introduktion

Plats Stockholm

Vår prova- på - föreläsning ger dig ett smakprov på hur vår linje Trädgårdsdesign är upplagd och du får samtidigt en möjlighet att ställa frågor direkt till vår kursledare och se våra lokaler. Välkommen att boka en plats!

Boka nu

Välkommen till ett prova-på-pass där kursledaren Johanna Rosendal berättar om diplomutbildningen Färgsättare.

Prova-på föreläsningen är kostnadsfri. Om du får förhinder att delta är det viktigt att du avbokar din plats eftersom antalet platser är begränsade. Om du uteblir utgår en no show-avgift på 250 kronor. Det är många som önskar få information om vårt utbud och platserna fylls snabbt. I de fall det finns platser kvar kan du anmäla dig direkt på plats, då gäller först till kvarn.

Genom att delta på vår prova-på kväll får du ett smakprov på hur ordinarie kurs är upplagd och du får chansen att ställa frågor direkt till kursledaren.

Här följer beskrivningen för ordinarie kurs som startar den 5/9 -2024 torsdagar.

Utbildningen vänder sig till dig med med intresse för trädgård, egen trädgård eller till dig som går med trädgårdsdrömmar. Eller kanske har du planer på att bli yrkesverksam inom trädgårdsyrket framöver. Då är denna utbildning en bra grund att stå på. 

Efter avslutad kurs har du en bred och grundläggande kunskap om trädgårdsdesign för villaträdgårdar. Du har kunskaper om bl.a. olika miljöer i trädgården, växtkunskap, odling, hårdgjorda ytor, årstiderna i trädgården och ritteknik. Målsättningen är att du som deltagare ska lära dig hur du på bästa sätt planerar en trädgård utifrån olika förutsättningar och lägen. 

Du behöver inte ha några förkunskaper men ett stort intresse för ämnet trädgård, färg och form. Du behöver ha datorvana och en egen laptop. Vi samarbetar med Walley kring betallösning och du kan välja mellan att betala hela summan i förväg eller att använda olika alternativ för delbetalning. Se anmälningsvillkoren i länken nedan.

Innehåll

Utbildningen består av platsbundna, lärarledda kurstillfällen i form av teori och praktiska övningar. Vi gör studiebesök i en villaträdgård samt besöker en trädgårdsgrossist. Under utbildningen har vi gemensamma genomgångar i olika ämnen men du arbetar även individuellt med ditt personliga trädgårdsprojekt och planering av en villaträdgård utifrån en gemensam skiss. Projektarbetet redovisas i slutet av utbildningen. 

Undervisningen pågår under en termin, med 13 fysiska träffar på torsdagar kl 10.00 - 15.30, med undantag för v 38 då vi ses både torsdag och fredag. Under v 44 har vi uppehåll för Höstlov. Start är 5/9 och avslut är 28/11. Vi rekommenderar att du avsätter 3-4 timmars hemarbete per vecka för repetition och fördjupning.

Anmälningsvillkor

Läs hela kursbeskrivningen här - Trädgårdsdesignlinjen

 

 

 

Kursledare

Johanna Rosendal

Johanna är i grunden inredningsdesigner och stylist och har i många av sina uppdrag arbetat med trädgårdsdesign och utemiljö där hon ritar och planerar privata villaträdgårdar. Hon har under senaste året jobbat med uppdrag för Karl Fredrik på Eklaholm och har en universitetsutbildning i biologi.

I sin egen trädgård fokuserar Johanna på att skapa olika rum där allt hon odlar är ätbart, både blommor och växter. Hon driver även en egen snittblomsodling i liten skala. Johanna har även designat inspirationsmonter på Trädgårdsmässan i Älvsjö. Förutom sin designutbildning har hon även en master i pedagogik.

Fotografi på Johanna Rosendal.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
22 maj 2024 - 22 maj 2024
Onsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
ons 22 maj 2024 kl 18:00-19:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
116176
Pris
0 kr