Odla ätbart på balkongen

Plats Stockholm

Skapa en oas på din balkong för odling, biologisk mångfald och hållbarhet! Många grönsaker, örter, bär och ätbara blommor går alldeles utmärkt att odla på balkongen och med rätt metoder kan du får en riktigt bra skörd.

Boka nu

Innehåll

En frodig balkong med växter, gärna ätbara, som trivs och kan skördas – det går att realisera med kunskap om jord, kärl, växtval, bevattning och dränering.

Du får lära dig:

  • Odling av ätbart på balkong
  • Växtförslag för odling på liten yta
  • Växter som får fjärilar och bin att trivas
  • Behållare och växtstöd för balkongodling
  • Automatisk bevattning på balkongen
  • Jord, jordförbättring och kompostering för balkong
  • Skötsel.

Kursledare

Annika Runnerstam

Annika Runnerstam är trädgårdsmästare med inriktning på ekologisk odling och entreprenörskap, utbildad på Skillebyholm. Hon brinner för att inspirera fler till att börja odla och har lång erfarenhet såväl från hemmaodling som professionell.

Hennes stora intresse för odling, miljö och hållbarhet fick henne att ta steget att byta karriär från civilingenjör till trädgårdsmästare. Hon driver två företag, Odla grönt Stockholm inriktat på trädgårdsdesign och skötsel med särskilt fokus på ätbar odling, och Odla Ätbart (www.odlaatbart.se) – en digital odlingshandbok med fokus på grönsaker och andra ätbara växter som hon utvecklat tillsammans med en kollega.

 Annika Runnerstam

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
29 apr 2024 - 29 apr 2024
Tisdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
mån 29 apr 2024 kl 17:00-20:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
112183
Pris
775 kr