Ta vara på trädgården - fläta med pil

Plats Södertälje

Att fläta i pil ute är inne! Nu kommer chansen att lära dig att fläta med pilar. På kursen finns plats för både nybörjare och erfarna. Undervisningen är väldigt individuell och du får möjligheter och utmaningar på den nivå du är.

Boka nu

Kursinnehåll

Världens äldsta pilflätning är faktiskt svensk (7500 år sedan!), så det finns en lång tradition för pilflätning i Sverige.

Att fläta i pil ute är inne! Kanske beror det på att pil är roligt att arbeta med, att det åldras långsamt och vackert eller helt enkelt att många trädgårdsväxter uppskattar ett stöd i livet.

Om du aldrig har flätat förut lär du dig de grundläggande teknikerna och du kommer sannolikt att åka hem med ett fint fat eller skål av oskalad pil.

Att arbeta med pil är ett ganska så hårt arbete för händerna. Du kommer lära dig tillräckligt för att fortsätta din tillverkning hemma. Vi använder pil med bark. Du har inte möjlighet att tillverka trädgårdsinstallationer, såsom koner och ställningar, då det kräver andra typer av pil.

Kursupplägg

Kursen hålls under ett tillfälle ca: sex timmar. Större delen av kursen är utomhus så klädsel efter väder och bekväma skor rekommenderas. Pilen som vi arbetar med är skördad på Skillebyholms pilodling och omsorgsfullt omhändertagen och preparerad av kursledaren. Material ingår i priset. 

Om kursledaren

Kursledare Petra Herzog är utbildad korgmakerska och har mångårig erfarenhet av kursverksamhet. 

Kursledare

Petra Herzog

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
1 jun 2024 - 1 jun 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 1 jun 2024 kl 10:00-16:30
Plats
Skillebyholm 7, 15391 JÄRNA
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
114803
Pris
1450 kr