Florist för en dag - Midsommarkrans

Plats Södertälje

Gillar du hantverk och kreativt blomsterskapande? I denna kortkurs kommer du få lära dig binda minst en riktigt lyxig hårkrans till midsommar. Ta din midsommarkrans till nästa nivå med vår erfarna florist. Kransen du binder tar du såklart med dig hem!

Boka nu

Kursinnehåll

Vi börjar med en kort genomgång och berättar om dagens tema. Sen är det dags att bli kreativ och som kursdeltagare skapa din vackra blomsterkrans. Vi startar klockan 10 och är färdiga till klockan 13.15. Vi arbetar praktiskt och lär oss lite teori om varuvård och komposition medan vi arbetar. 

Du kommer att hinna att göra 1-2 kransar tex en för en vuxen och en för ett barn. Men du kan också om du vill göra 1 krans och en coursage att ha på kavajslaget eller som brosch eller som fäste på blusen vid dekolletaget. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Grundläggande information om färg, form, blomsterkomposition, varuvård och snitt-teknik.

Material

Allt material och redskap ingår i kursen.

Bra att veta
Kursen pågår under ett tillfälle. Ta med papperskasse & tidningspapper att bära hem kransen i. Tänk på oömma kläder och sköna skor.

Om kursledaren 

Att arbeta med blommor var ett drömyrke som Marica Roxentjärn valde att utbilda sig till i vuxen ålder. Marica har drivit egen blomsterbutik i 20 år med inriktning mot företagsbeställningar och de sista åren valde hon att utbilda vuxna på en lärlingsutbildning inom floristyrket, där Marica möte många - till hennes glädje - som vågade ta steget att byta karriär och välja ett mer kreativt och konstnärligt yrke. 

Kursledare

Marica Roxentjärn

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
8 jun 2024 - 8 jun 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 8 jun 2024 kl 10:00-13:15
Plats
Storgatan 3, plan 6, 15172 SÖDERTÄLJE
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
114541
Pris
975 kr