Med ätbara blommor får du färgglada rabatter och grönsaksland. Och dessutom spännande och goda inslag i din mat. Blommor på tallriken ger lika starka festsignaler som bubbel i glasen. Så rulla ut den goda rosbladsmattan och bjud in blommorna till såväl vardag som fest!
Förkunskaper
Kursen passar både nybörjare och dig med erfarenhet av odling som vill lära dig mer om ätbara blommor.
Mål
Målet med den här kursen är att du ska kunna identifiera, odla och använda ätbara blommor i din matlagning samt få tips på hållbara odlingsmetoder.
Innehåll
Under kursen går vi igenom:
- Femtiotalet ätbara blommor och deras smaker
- Hur du odlar och skördar blommorna på ett klimatsmart sätt
- Praktiska tips för att använda blommor i matlagning och dukning
- Inspiration till att skapa färgglada och smakrika rätter
Kursupplägg
Kursen hålls under ett tillfälle á tre timmar. Vi använder oss av Zoom, ingen nedladdning behövs utan innan lektion kommer länk skickas till er för uppkoppling. Det enda du behöver är en dator, Ipad eller mobil telefon med internet.
Kursledare
Peter Streijffert, författare, kock och odlare, delar med sig av sin passion för hållbar odling och smakupplevelser. Peter odlar själv det mesta av sin mat och bjuder på sina bästa knep för att kombinera odling och matlagning.
Ge din trädgård och ditt kök en blomstrande twist – inspireras av ätbara blommor!
Kursledare
Peter Streijffert
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje