Blomstermat: plocka, odla, laga, njut! distans live

Plats Distans

Upptäck hur ätbara blommor kan förgylla både din trädgård och din tallrik! Lär dig odla färgsprakande blommor som inte bara pryder rabatterna utan också ger spännande smaker till din mat. Kursen är perfekt för dig som vill kombinera odling och matlagning med inspiration från naturen.

Boka nu

Med ätbara blommor får du färgglada rabatter och grönsaksland. Och dessutom spännande och goda inslag i din mat. Blommor på tallriken ger lika starka festsignaler som bubbel i glasen. Så rulla ut den goda rosbladsmattan och bjud in blommorna till såväl vardag som fest!

Förkunskaper

Kursen passar både nybörjare och dig med erfarenhet av odling som vill lära dig mer om ätbara blommor.

Mål

Målet med den här kursen är att du ska kunna identifiera, odla och använda ätbara blommor i din matlagning samt få tips på hållbara odlingsmetoder.

Innehåll

Under kursen går vi igenom:

  • Femtiotalet ätbara blommor och deras smaker
  • Hur du odlar och skördar blommorna på ett klimatsmart sätt
  • Praktiska tips för att använda blommor i matlagning och dukning
  • Inspiration till att skapa färgglada och smakrika rätter

Kursupplägg

Kursen hålls under ett tillfälle á tre timmar. Vi använder oss av Zoom, ingen nedladdning behövs utan innan lektion kommer länk skickas till er för uppkoppling. Det enda du behöver är en dator, Ipad eller mobil telefon med internet. 

Kursledare

Peter Streijffert, författare, kock och odlare, delar med sig av sin passion för hållbar odling och smakupplevelser. Peter odlar själv det mesta av sin mat och bjuder på sina bästa knep för att kombinera odling och matlagning.

Ge din trädgård och ditt kök en blomstrande twist – inspireras av ätbara blommor!

Kursledare

Peter Streijffert

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Datum
30 sep. 2025 - 30 sep. 2025
Tisdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tis 30 sep. 2025 kl 18:00-21:00
Studietimmar
6
Kurs-ID
129404
Pris
600 kr