Workshop Liten Hönsguidning för Nyfikna

Plats Norrköping

Är du nyfiken på höns, kycklingar eller ägg och kanske undrar vad som behövs för en liten hönsflock? Lär dig mer om att ha höns med Folkuniversitetet i Norrköping.

Boka nu

Kursinnehåll

Vad innebär det att ha höns?

  • Användningsområden och raser
  • Regler och möjligheter
  • Hur går man vidare om man vill lära sig mer om hönshållning.
  • Visning av utrustning och eventuellt höns.

Genomgång, möjlighet att ställa frågor och utvecklande samtal i gruppen, som i sin tur leder till fler frågeställningar som läraren besvarar. I kursen ingår även skriftlig information.

Kom i varma, oömma kläder och skor som inte varit på besök hos höns och får. Ta med dig sittunderlag, penna, papper, skrivunderlag och gärna varmt fika efter eget önskemål.

Vi kommer vistas utomhus eller i tält.

Pia Ottosson som håller denna workshop brinner för att visa på varierande sätt att hålla djur och höja medvetenheten om hur olika lösningar kan se ut i stegen mellan producent – konsument.

Kursledare

Pia Ottosson

Pia bor i Fridhem, en fd skogvaktarbostad i Gårdeby socken mellan Söderköping, Norrköping och Linköping. Tillsammans med sin sambo Lars har hon bland annat får och egen tillverkning av Trädgårdshonung.

– Jag brinner för att visa olika sätt och syften med att hålla djur och odla i varierande skala. Jag vill också höja medvetenheten om hur olika lösningar kan se ut i stegen mellan producent och konsument för den som kanske själv vill pröva.

– Det är väldigt inspirerande att möta alla kursdeltagare med olika bakgrund och ha givande dialoger kring de idéer som växer fram. Jag delar gärna med mig av mina egna tips och misstag från både tidigare anställning och egen verksamhet. Trots jordbruksutbildning, etologistudier, erfarenhet från försöksverksamhet, naturbruksundervisning, KRAV-kontroll, jobb hos myndigheter och egna äventyr blir jag aldrig fullärd.

Pia Ottosson, lärare på Folkuniversitetet i Norrköping

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 maj 2024 - 26 maj 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 26 maj 2024 kl 10:00-12:15
Studietimmar
3
Kurs-ID
110912
Pris
575 kr