Kursinnehåll
- Vad sker och behövs från bisamhälle till honung?
- Användningsområden biprodukter
- Hur går man vidare om man vill lära mer?
- Visning biutrustning och bin.
Genomgång, möjlighet att ställa frågor och utvecklande samtal i gruppen, som i sin tur leder till fler frågeställningar som läraren besvarar. I kursen ingår även skriftlig information.
Kom i varma, oömma kläder och skor som inte varit på besök hos höns och får. Ta med dig sittunderlag, penna, papper, skrivunderlag och gärna varmt fika efter eget önskemål.
Vi kommer vistas utomhus eller i tält.
Pia Ottosson som håller denna workshop brinner för att visa på varierande sätt att hålla djur och höja medvetenheten om hur olika lösningar kan se ut i stegen mellan producent – konsument.
Kursledare
Pia Ottosson
Pia bor i Fridhem, en fd skogvaktarbostad i Gårdeby socken mellan Söderköping, Norrköping och Linköping. Tillsammans med sin sambo Lars har hon bland annat får och egen tillverkning av Trädgårdshonung.
– Jag brinner för att visa olika sätt och syften med att hålla djur och odla i varierande skala. Jag vill också höja medvetenheten om hur olika lösningar kan se ut i stegen mellan producent och konsument för den som kanske själv vill pröva.
– Det är väldigt inspirerande att möta alla kursdeltagare med olika bakgrund och ha givande dialoger kring de idéer som växer fram. Jag delar gärna med mig av mina egna tips och misstag från både tidigare anställning och egen verksamhet. Trots jordbruksutbildning, etologistudier, erfarenhet från försöksverksamhet, naturbruksundervisning, KRAV-kontroll, jobb hos myndigheter och egna äventyr blir jag aldrig fullärd.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Norrköping