Maskinbefäl klass 8 Distans

Plats Distans

En distanskurs för dig som vill använda mindre fartyg kommersiellt i din yrkesutövning med en maskinstyrka som överstiger 400 KW (ca 500 hkr).

Boka nu

Varje deltagare studerar individuellt. Denna kursplan följer Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om utbildning och behörigheter för sjöpersonal.

Målgrupp

Den här kursen vänder sig till dig som vill framföra mindre fartyg kommersiellt, till exempel taxibåt, sightseeingbåt eller fiskecharter.

Mål

Efter godkänt resultat får du framföra fartyg med en maskinstyrka som överstiger 400 KW (ca 500 hkr).

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Innehåll

Maskinteknik:
- dieselmotorns funktion
- bränslen
- drivsystem
- hydraulik
- bränslesystem
- kylsystem
- länsanordningar inklusive larm
- brandsläckning inklusive larm
- startsystem
Ellära
Styr- och reglerteknik
Drift och underhåll
Stabilitet

Arbetssätt

All kontakt med kursledaren och övriga deltagare sker via en kursplattform på nätet. Du måste ha tillgång till dator med Internetuppkoppling samt skrivare.

Kursen är uppdelad i nio studiepass. Efter vart tredje studiepass genomförs en webblektion med kursledaren och tidpunkten för dessa kan anpassas efter individuella önskemål. Allt arbetsmaterial finns samlat i kursen på kursplattformen med hänvisningar till vilka avsnitt i kursboken som ska läsas. Även de delprov och övningstentor som ingår i kursen ligger upplagda där.

Du har tillgång till kursen under ett år från kurskallelsedatumet.

Litteratur/material

Kursmaterial ingår i kursavgiften.

Examinationen

Examinationen äger rum via Träffpunkt Sjöfart, Chalmers Lindholmen, Göteborg. För anmälan till examinationen, vg kontakta: maria.hamberg@chalmers.se.

Läkarintyg medtages som visar att man har normal hörsel, syn och färgseende. Kostnad för examination ca 1.500:- (inkl moms). Vid examinationen krävs giltigt läkarintyg, ej äldre än 2 år.


Nöjd kund-garanti

Vi tillämpar nöjd kund-garanti på våra navigationskurser. Om du inte klarar ditt prov efter avslutad kurs, får du kostnadsfritt återigen tillgång till kursen på webben under en månad.

Tips/Mervärde

De flesta försäkringsbolag ger rabatt på båtförsäkringen om du har Förarintyg. Intyget stämplas i din intygsbok från NFB (Nämnden för båtlivsutbildning) efter godkänt prov.

Kompletterande prisinformation

Kursavgiften är inkl moms.

 

Kursen administreras av Folkuniversitetet i Göteborg.

Kursledare

Christer Magnusson

Christer Magnusson arbetar sedan många år tillbaka med nautiska utbildningar på olika nivåer, till största delen i samarbete med Folkuniversitetet genom ett eget framtaget koncept för distansstudier. Christer är förhörsförrättare för Förarintyg, Kustskepparintyg, Radarintyg och SRC-certifikat hos NFB (Nämnden för Båtlivsutbildning) samt tentamensförrättare på Chalmers för Fartygsbefäl klass 8 och Maskinbefäl klass 8. Han är också kursansvarig inom Sjöräddningssällskapet för utbildningarna Fartygsbefäl klass 8, Maskinbefäl klass 8 och SRC-certifikat.

Christer har skrivit läroböcker för nautiska utbildningar och har pedagogisk erfarenhet från trettio års lärarverksamhet inom gymnasieskolan. 

När Christer inte håller i utbildningar arbetar han som befälhavare på passagerarfartyg i norra Vänern och han har många år bakom sig som redare.

Christer Magnusson är lärare i navigation på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Antal tillfällen
1
Första tillfället
kl -
Studietimmar
80
Kurs-ID
307058
Pris
4975 kr