Se Humlegården – botanisk trädpromenad i sköna maj

Plats Stockholm

Följ med på en behaglig och lärorik promenad i trädens tecken i klassiska, vackra Humlegården mitt i Stockholm. När våren är som praktfullast och glider mot försommar får vi stifta närmare bekantskap med några av våra svenska träd – mitt i stan.

Boka nu

Innehåll

Här i Humlegården finns ståtliga träd! Som trädslag kan vi nämna t.ex. ask, ek, bok samt olika lindar och lönnar – och fler finns! Vi går in på varje arts yttre kännetecken, fortplantningssystem, utbredning m.m. Hur känner vi t.ex. igen olika arter av björk? När blommar de olika träden och var sitter deras honliga och hanliga organ? Vad blir det för frön resp. frukter? När vandrade olika trädarter in i vårt land, och var växer de vilt idag? Här är några exempel på ämnen som behandlas under promenaden. Vi tar en kvarts paus med medhavd fika efter ca två timmar.

Humlegården är en park med gamla anor. Den anlades redan på 1600-talet, till en början enbart som kunglig trädgård men snart även med humleodlingar, därav namnet. På 1800-talet blev parken omformad i engelsk stil.

Ledare för denna vandring är trädguiden och trädkunskapsläraren Charlotte Manliusdotter.

Inga förkunskaper krävs!

Samling och utrustning

Klä dig efter väder, gärna med en extra tröja då vi står mycket still. Ta med fika, sittunderlag och gärna även kikare för att titta upp i kronorna och förstoringsglas för att studera växtdelars detaljer. Samlingsplats anges i kallelsen.

Kursledaren

Kursledaren och guiden Charlotte Manliusdotter är utbildad i trädkunskap vid Nordens folkhögskola Biskops-Arnö. Där har hon även studerat träd i folktro och mytologi samt har praktiserat trädguidning. Sedan många år tillbaka leder Charlotte dels botaniska, dels folkloristisk-mytologiska trädpromenader och lektioner vid olika folkhögskolor, föreningar och samfund.

Kursledare

Charlotte Manliusdotter

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
25 maj 2024 - 25 maj 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 25 maj 2024 kl 13:00-17:00
Studietimmar
5
Kurs-ID
111955
Pris
475 kr