Matval för hälsa och planet

Föreläsningar och samtal Plats Stockholm

Välkommen till föreläsning med Karin Gerhardt, forskare och brödbakare, som berättar om vilken betydelse våra val av livsmedel har för både planet och hälsa och hur gröt plötsligt hamnade på Nobelfesten.

Boka nu

Vad vi väljer för livsmedel har stor betydelse både för planeten och vår egen hälsa. Vad kan vi välja som är bra för både och? Kanske finns det saker som var bättre förr? Karin Gerhardt, forskare och brödbakare tar oss med genom historien via spannmålen, och reflekterar över varför plötsligt (kultur)gröt passade så bra på festernas fest - Nobelfesten.

Medverkande

Karin Gerhardt, Biolog och forskare inom hållbar livsmedelsproduktion och biologisk mångfald vid Sveriges lantbruksuniversitet.

Plats

Folkuniversitetet Stockholm, Kungstensgatan 45.

Övrig information

Föreläsningen är kostnadsfri men kräver förbokning. Den är en del av hållbarhetsdagen Hållbar lördag, med fullt fokus på mer hållbara och klimatsmarta liv. Hela programmet hittar du under Hållbar lördag

Föreläsningen arrangeras med stöd av Folkuniversitetsföreningen.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Datum
15 nov. 2025 - 15 nov. 2025
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 15 nov. 2025 kl 11:00-12:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
131866
Pris
0 kr