Vad vi väljer för livsmedel har stor betydelse både för planeten och vår egen hälsa. Vad kan vi välja som är bra för både och? Kanske finns det saker som var bättre förr? Karin Gerhardt, forskare och brödbakare tar oss med genom historien via spannmålen, och reflekterar över varför plötsligt (kultur)gröt passade så bra på festernas fest - Nobelfesten.
Medverkande
Karin Gerhardt, Biolog och forskare inom hållbar livsmedelsproduktion och biologisk mångfald vid Sveriges lantbruksuniversitet.
Plats
Folkuniversitetet Stockholm, Kungstensgatan 45.
Övrig information
Föreläsningen är kostnadsfri men kräver förbokning. Den är en del av hållbarhetsdagen Hållbar lördag, med fullt fokus på mer hållbara och klimatsmarta liv. Hela programmet hittar du under Hållbar lördag
Föreläsningen arrangeras med stöd av Folkuniversitetsföreningen.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm