Har världen blivit bättre? Fakta om ekonomi, välfärd och miljö

Plats Stockholm

Den här föreläsningen vänder sig till dig som är intresserad av miljö och hållbar utveckling. Vi gör nedslag i aktuell forskning om klimat och miljö och jämför det med ekonomisk utveckling och välfärd i bredare bemärkelse.

Boka nu

I mitten av januari 2024 samlade världens politiska och ekonomiska elit i Davos i Schweiz för årets upplaga av World Economic Forum. På dagordningen står inte bara krig, konflikter och ekonomisk tillväxt. Väl så viktigt är klimatförändringar, livsmedelsförsörjning och flyktingströmmar. På föreläsningen kommer vi ta upp flera av de här frågorna. Vi kommer diskutera hur frågorna hänger ihop, hur utvecklingen sett ut över tid och hur potentiella lösningar på problemen ser ut.

Ekonomi kommer blandas med klimat, politik och miljö. Exempel kommer tas från dagstidningar såväl som från spännande forskning. Det kommer finnas gott om utrymme till diskussion och frågor.

Om föreläsaren
Markus Larsson forskar på KTH i gränstrakterna kring miljö och ekonomi med ett särskilt fokus på hållbar konsumtion. Han har skrivit en avhandling om livsmedelssystemets miljöpåverkan och han är medförfattare till flera böcker om klimat, ekonomi och hållbar utveckling, bl.a. Hållbar utveckling och ekonomi inom planetens gränser (Studentlitteratur 2021) samt Klimatinfo för alla (Fores 2021). Markus har arbetat som Generalsekreterare för Sveriges forum för hållbara investeringar (SWESIF), som politiskt sakkunnig i riksdagen och i EU-parlamentet samt som sekreterare i Miljömålsberedningen. Markus har en lång erfarenhet som lärare och föreläsare, både inom akademin och i folkrörelsesverige.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
22 maj 2024 - 22 maj 2024
Onsdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
ons 22 maj 2024 kl 18:00-19:30
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
114544
Pris
0 kr