Följ med ut i mark och trädgård för att själv hitta och skörda vilda växter och ogräs som du kan använda i köket! Man kan göra en hel del spännande mat av vilda växter, och en del av vad du rensar bort i trädgården kan du i stället använda till pajer, gott örtsmör, soppa och mycket annat.
I den här kursen får du lära dig känna igen och olika ätbara växter, samt får kunskap och recept för hur du använder din vilda skörd i matlagningen.
Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är intresserad av både matlagning, och trädgård och natur, oavsett vana och erfarenhet.
Mål
Deltagarna ska ha lärt sig mer om såväl de ogräs som förekommer i svenska trädgårdar, som om ätliga vilda växter, samt hur man kan använda sig av växterna i sin matlagning.
Innehåll
Kursen består av både teoretisk undervisning där du får lära dig mer om växterna och deras historia, samt hur de kan användas och tillagas, och en exkursion där du hittar och plockar växter och örter.
Litteratur/material
Ledaren kommer att dela med sig av ett kompendium fyllt med sina egna recept, samt ge tips om fortsatt läsning och användbar referenslitteratur du själv kan arbeta vidare med.
Plats
Samling kl. 10.00 på adress Råssa 2 Liljedalen, 517 92 Bollebygd
Kursledare
Lilian Svensk
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Borås