En spännande resa i den geologiska tiden grupp 2

Plats Kalmar

En spännande resa i den geologiska tiden grupp 2

Boka reservplats

Jan Mikaelsson är geolog och tar oss med till ett bergbrott och pratar om de dramatiska händelserna för flera miljarder år sedan men som fortfarande präglar landskapet och vårt samhälle. Under dagen besöker vi också platser, inte alltför långt från Kalmar, som berättar historien om inlandsisen och dess smältvatten. Varför ser landskapet annorlunda ut på Öland och varför bände Karl-Oskar så mycket sten på sina små tegar? Utanför Målerås, vid Höneström, går vi upp till den mytomspunna bergssprickan Uva Kleva. Lite mödosamt men värt varenda steg. Där vi parkerar ligger ett hus som tidigare använts av prominent folk som 
jaktstuga. På väggarna finns namnteckningar och målningar, förmodligen ritade efter jakten och en god middag med tillhörande drycker. Det blir en trevlig och innehållsrik dag!

OBS!
Betalt medlemskap till Kalmar Senioruniversitet är en förutsättning för att delta i denna aktivitet. För fullständig information angående kurser och medlemskap se aktuellt kursprogram från Kalmar Senioruniversitetet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rån dåtiden till nutiden. Naturligtvis måste vi också besöka Möckelmossen mitt ute på Alvaret, alunbruket och den geologiska trädgården i Degerhamn.

Det finns mycket att upptäcka så det blir säkert en spännande resa med lite smått och gott!

OBS!
Betalt medlemskap till Kalmar Senioruniversitet är en förutsättning för att delta i denna aktivitet. För fullständig information angående kurser och medlemskap se aktuellt kursprogram från Kalmar Senioruniversitet.

Kursledare

Lena Persson

Vi som är handledare, Lena Persson och Annette Ågerup, har gått olika keramikutbildningar, bland annat på Leksands Folkhögskola i Dalarna, på Capellagården på Öland och Krukmakargården i Karlskoga. Vi har dessutom arbetat som handledare med ett stort antal keramikkurser för både barn och vuxna under många år.

Att arbeta med lera är nog bland den roligaste och mest både utmanande och givande hobby man kan tänka sig. Vi känner  att vårt stora intresse och vår passion för keramik smittar av sig till deltagarna.

Vi gläds över att se hur våra elever inspireras av att skapa och utveckla sin skicklighet i den fina gemenskap som uppstår i grupperna. Här utvecklas man utan krav på prestation helt i sin egen takt. Att koppla bort allt från dagens stress och skapa något med händerna, ger harmoni och lugn som behövs för att vi alla ska må bra.

Lena Persson

Ann-Britt Sparre

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Kalmar

info.kalmar@folkuniversitetet.se

Kursperiod
25 apr 2024 - 25 apr 2024
Torsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tor 25 apr 2024 kl 08:30-17:00
Studietimmar
12
Kurs-ID
406391
Pris
350 kr