Innehåll
Vad är svamp? Svampens olika delar
Plockning av svamp
Typiska miljöer för olika arter
Artgenomgång och gruppindelning av svamp
Matsvamp – giftsvamp (svampgifter)
Olika sätt att tillvarata svamp
Kursen tar även upp vilken svamp som lämpar sig till vad inom matlagningen samt vad mer man kan göra av svamp.
Mål
Kursen syftar till att deltagarna skall kunna känna igen och artbestämma de vanligaste matsvamparna känna till i vilken naturtyp de växer samt att kunna skilja dem från giftsvampar.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.
Undervisningsform
Kursen börjar med teoretisk genomgång därefter genomförs praktisk svamputflykt tillsammans. Adress Råssa 2 Liljedalen, 517 92 Bollebygd
Litteratur/material
Kursledarens eget material, under kursen kommer rekommendationer på övrig lämplig referenslitteratur att lämnas.
Kursledare
Lilian Svensk
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Borås