Resiliens

Plats Linköping

Kom och lyssna på den populära föreläsningen med Zorita Björlund torsdag 19 september på Folkuniversitetet i Linköping, S:t Larsgatan 44.

Boka nu

Resiliens - konsten att hamna på fötterna igen

Nya begrepp dyker upp i olika tider och ordet resiliens dyker upp lite här och där. Generellt kan sägas att resiliens handlar om att kunna hitta den motståndskraft som behövs för att anpassa sig eller förändras så att man kan ta sig vidare i livet när man möter på motgångar. Resiliens kommer från latinets resiliere, som direkt översatt betyder att studsa tillbaka. I både förskola, skola, ledarskap och arbetsliv så ser man att det här är en viktig förmåga att utveckla i vår snabbt föränderliga värld. Den gamle filosofen Epiktetos sa: ”Det är inte hur vi HAR det, utan hur vi TAR det”. Vi har olika förutsättningar för att bli resilienta men alla kan öka sin förmåga. 

Zorita Björlund är beteendevetare och kurator och kommer i sin föreläsning gå igenom vad som kännetecknar en resilient person och vilka faktorer som påverkar. Kanske är du en motståndskraftig person utan att veta om det! Efter föreläsningen kommer ni tillsammans gå igenom lite lättsamma övningar och tankesätt som på sikt kan öka din motståndskraft. Man har nämligen sett att vi kan träna oss till en bättre resiliens. 

Efter föreläsningen diskuterar vi kring frågorna.

Säkra dig en plats genom att anmäla dig genom att klicka bokaknappen nedan.

Välkommen!

Kursledare

Zorita Björlund

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 sep 2024 - 19 sep 2024
Torsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tor 19 sep 2024 kl 18:00-20:00
Plats
Sankt Larsgatan 44, 58224 LINKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
116817
Pris
150 kr