I denna kurs får du lära dig om gelatotillverkning av en konditor. Du får praktisk träning i att tillreda gelato från grunden, lära dig vilka tekniker som ger rätt konsistens, och förstå skillnaden mellan gelato och vanlig glass. Upptäck hur roligt det är att skapa din egen gelato och njut av fantastiska smaker du själv har gjort!
Innehåll
Kursen består av två tillfällen, ett klassrumstillfälle där du får en introduktion till gelatotillverkning och ett tillfälle hos Uppsala Gelateria där du arbetar praktiskt i köket och får göra en glassmet. Självklart får du ta med dig din gelato hem! Under kursen får du:
• Lära dig skillnaden mellan gelato och vanlig glass
• Upptäcka de olika grundmetoderna i tillverkningen av gelato
• Prova på att göra, smaka och utvärdera gelato
• Få tips om råvaror, utrustning och förvaring
Målgrupp
Inga förkunskaper krävs, bara ett intresse för glass!
Kursledare
Kursen leds av Hanna Bigelius, vinnare av Glass-SM 2024 och grundaren bakom Uppsala Gelateria.
Kursledare
Hanna Bigelius
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala