Lär dig göra italiensk gelato

Plats Uppsala

Utforska din kreativitet i köket och lär dig göra italiensk gelato!

Boka nu

I denna kurs får du lära dig om gelatotillverkning av en konditor. Du får praktisk träning i att tillreda gelato från grunden, lära dig vilka tekniker som ger rätt konsistens, och förstå skillnaden mellan gelato och vanlig glass. Upptäck hur roligt det är att skapa din egen gelato och njut av fantastiska smaker du själv har gjort!

Innehåll

Kursen består av två tillfällen, ett klassrumstillfälle där du får en introduktion till gelatotillverkning och ett tillfälle hos Uppsala Gelateria där du arbetar praktiskt i köket och får göra en glassmet. Självklart får du ta med dig din gelato hem! Under kursen får du:

• Lära dig skillnaden mellan gelato och vanlig glass

• Upptäcka de olika grundmetoderna i tillverkningen av gelato

• Prova på att göra, smaka och utvärdera gelato

• Få tips om råvaror, utrustning och förvaring

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs, bara ett intresse för glass!

Kursledare

Kursen leds av Hanna Bigelius, vinnare av Glass-SM 2024 och grundaren bakom Uppsala Gelateria.

Kursledare

Hanna Bigelius

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Datum
20 apr. 2026 - 23 apr. 2026
Måndag, Torsdag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
mån 20 apr. 2026 kl 18:00-20:30
  • tors 23 apr. 2026 kl 18:00 - 20:00
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 UPPSALA
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
208531
Pris
1499 kr