Tågluffa med Interrail

Plats Göteborg

Funderar du på att tågluffa med Interrail Pass men är osäker på hur du bokar dina resor? Här får du kunskap, tips och guidning om Interrail och hur du bokar biljetter och platsbiljetter via appar och webbsidor.

Boka reservplats

Interrailpasset, som också går under namnet “the Interrail Global Pass”, är ett fantastiskt sätt att upptäcka Europa med tåg – det fungerar i 33 länder och ger dig tillgång till 40 000 olika destinationer. Men att börja boka resor kan verka krångligare än det är. Efter den här föreläsningen kommer du att veta hur du ska göra!

Mål

Efter kurstillfället har du fått tips, kunskap och idéer om Interrail och bokningar så att du kan ge dig ut och upptäcka Europa.

Målgrupp

Föreläsningen vänder sig till dig som är sugen på att tågluffa med Interrail Pass och som vill veta mer om hur man bäst gör för att boka biljetter och platsbiljetter via appar och webbsidor.

Innehåll

Mikael Westerlind, som är aktiv i flera olika Facebook-grupper för tågresor och som också jobbar på SJ, kommer att berätta om sin senaste resa och också ta upp bl a följande:

  • Information om Interrail i allmänhet
  • Var och hur du köper ditt pass
  • Hur du söker och bokar resa och platsbiljett
  • Ge tips och råd om appar och hemsidor
  • Viktiga saker att tänka på i olika situationer
  • Ge svar på deltagarnas frågor

Arbetssätt

Föreläsningen blandas med frågor och diskussioner – välkommen att ta upp det du undrar över! Vi kommer att titta på flera appar och webbsidor, speciellt fokus lägger vi på RailPlanner-appen.

Kursmaterial

Ta gärna med dig en laddad mobil, padda eller dator med appen RailPlanner installerad. Fundera gärna i förväg på om du har några specifika frågor.

Övrigt

Europa är stort! Föreläsningen kommer till stor del att baseras på att resa i eller igenom Tyskland, Italien, Österrike men också delvis beröra Frankrike, Schweiz och Tjeckien. 

Kursledare

Mikael Westerlind

Jag är nybliven pensionär och har alltid älskat att resa! Med tåg får du se och uppleva massor och själva transporten blir till en givande del av resan.

Jag är uppväxt i Skåne, flyttade till Göteborg 1982 men pratar fortfarande tydlig skånska. Efter att ha bott i villa i Utby med sambo och två döttrar under 25 år, flyttade jag till lägenhet i Majorna för tio år sedan. Här trivs jag utmärkt med närheten till Slottsskogen och, inte minst, till restauranger och pubar.  

Under mina första år i Göteborg studerade jag IT/informationsbehandling på Göteborgs universitet och under följande 34 år jobbade jag som chef inom IT-avdelningar på Volvo Cars och AstraZeneca samt några år på mindre konsultföretag. 

År 2019 bestämde jag mig för att min IT-karriär var över och jag har sedan dess jobbat som tågvärd på SJ, till att börja med på heltid men sedan något år tillbaka som timanställd. Som timanställd är det möjligt att ta lite längre ledigheter och det har jag framförallt utnyttjat till att göra långresor med tåg i Europa. Resor har jag växt upp med, min pappa hade resebyrå under många år. Ända fram till 2010 var det främst skidresor som gällde men sedan dess har det blivit mycket städer i Europa, lite Kanarieöarna och några turer till USA. Flyger gör jag sällan, bara när det inte finns något rimligt alternativ.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 maj 2024 - 16 maj 2024
Torsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tor 16 maj 2024 kl 18:00-19:30
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
308486
Pris
250 kr