Italien En resa genom delikatessernas land distans live

Plats Distans

Följ med på en smakrik upptäcktsfärd genom Italiens regioner. I den här kursen får du uppleva det bästa av det italienska delikatessköket och lära dig kring Italiens vinkultur.

Boka nu

Följ med på en smakrik upptäcktsfärd genom Italiens regioner – från Parmas lufttorkade skinkor till Siciliens sötaste bakverk, samt Italiens vinregioner från Piemonte i norr till Sicilien i söder.

Din kursledare guidar dig genom smaker, dofter, historier och traditioner.

Målgrupp

Mat- och dryck intresserade som vill lära sig mer om Italiens rika matkultur och delikatesser utan att behöva laga mat.

Mål

Deltagarna får en djupare förståelse för Italiens matkultur och dess koppling till vin- och dryckestraditionen.

Kursinnehåll

• Förstå hur Italiens olika klimat, jordmån och traditioner påverkar vinernas unika smaker.

• Lära känna de viktigaste vinregionerna och deras historia,

• Upptäcka hur vinerna harmonierar med regionala maträtter och delikatesser, och få tips på mat- och vinkombinationer.

• Lär dig om ostar, charkuterier, olivoljor och sötsaker från olika delar av Italien.

Få inspiration till hur du skapar egna antipasto-tallrikar och smakbrickor hemma.

En perfekt kurs för dig som älskar mat, kultur och vill resa med smaklökarna som kompass!

I denna kurs medverkar 6-12 deltagare och du som deltar har möjlighet att fråga och komma med önskemål.

Kursledare

Niklas Andersson är kursledare med fokus på medelhavsköket och viner från Italien och Spanien. Han leder studiecirklar där mat och dryck blir en upplevelse som kombinerar smak, kultur och gemenskap. Med mångårig erfarenhet av att arrangera matlagningsaktiviteter och dryckesprovningar för både företag och privatpersoner, i Sverige och utomlands, skapar han inspirerande tillfällen där deltagarna får upptäcka nya smaker och fördjupa sina kunskaper.

Niklas har en gedigen bakgrund inom vuxenpedagogik och utbildningsledning, vilket gör att varje tillfälle brukar präglas av en inkluderande och engagerande atmosfär. Som deltagare får du en möjlighet att utveckla din passion för mat och dryck i en lärande och kreativ miljö.

Kursledare

Niklas Andersson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Västerås

info.vasteras@folkuniversitetet.se

Datum
30 sep. 2025 - 28 okt. 2025
Tisdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tis 30 sep. 2025 kl 18:00-19:30
  • tis 7 okt. 2025 kl 18:00 - 19:30
  • tis 14 okt. 2025 kl 18:00 - 19:30
  • tis 21 okt. 2025 kl 18:00 - 19:30
  • tis 28 okt. 2025 kl 18:00 - 19:30
Studietimmar
10
Kurs-ID
207154
Pris
1850 kr