Innehåll
Varje tillfälle fokuserar på en kvinnlig konstnär, hennes samtid och genre. Efter föreläsningen arbetar vi med en konstnärlig teknik kopplad till hennes stil:
- Jenny Saville: akvarell
- Francesca Woodman: foto (med mobilkamera)
- Margaret Macdonald Macintosh: fineliners och akvarell
- Astrid Sampe: potatistryck, akvarell och fineliners
Kursupplägg
Kursen består av fyra träffar med föreläsningar och workshops. Fokus ligger på att kombinera kunskap och skapande.
Kursmaterial
Allt material ingår i kursavgiften.
Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper och passar både nybörjare och dig med erfarenhet av konst.
Mål
Målet med kursen är att du ska få insikt i kvinnliga konstnärers betydelse i konsthistorien och utveckla din egen kreativitet genom praktiskt skapande.
Kursledare
Lovisa Skoog
Hej!
Mitt namn är Lovisa Skoog, och jag är en konstvetare och konstnär som fullkomligt älskar allt som har med konst att göra. Om dagarna studerar jag till en master inom Konst- och bildvetenskap, på eftermiddagarna målar jag i min ateljé, och på kvällarna håller jag förhoppningsvis i en kvällskurs där du deltar!
Jag har arbetat som konstnär vid sidan av studier och arbete sedan 2013 och tog examen vid målerilinjen på Göteborgs Konstskola år 2018. Jag har också arbetat som workshop-ledare, guide och konstpedagog för både barn och vuxna vid Nordiska Akvarellmuseet, och har även arbetat med konstnärlig pedagogik inom skola och förskola. Mina tre huvudsakliga medium är oljemåleri, teckning och akvarellmåleri, men jag är ofta inne och nosar på andra uttryckssätt.
Jag brinner för att både sprida och samla kunskap i mötet med andra människor, och min ambition är att jag genom mina kurser ska kunna skapa en miljö där vi kan lära oss av varandra och testa oss fram. Varje person har ett unikt uttryckssätt; något jag vill hjälpa att identifiera och bejaka med hjälp av tips, teknik och övning.
Konst och kultur är ett otroligt viktigt demokratiskt verktyg som kan korsa gränser mellan ålder, kultur, samhällsklasser och kön – och dessutom är det förbaskat roligt!

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Borås