Kalmar stad - planer och projekt grupp 2

Plats Kalmar

Studieresa

Boka nu

Det pågår ständigt planering och byggande i Kalmar stad för nya hus, anläggningar och hela områden. Många av projekten förverkligas, medan andra blir kvar på idéstadiet eller skjuts upp i väntan på bättre tider. Staden växer utåt som årsringar, 
men förtätas också. För att skapa den måttfulla staden krävs både hänsyn och nytänkande, bevarande och utveckling i en viktig men svår balansgång. 
Vi gör en bussresa under tre timmar genom Kalmar igår-idag-imorgon, och besöker ett antal intressanta områden och projekt i olika stadier. Bakgrund och historiska aspekter lyfts fram tillsammans med de olika objektens utformning och omgivningspåverkan. Bengt Bengtsson och Peter Engström guidar och berättar, och vi tar paus för bussfika på ett lämpligt ställe. Deltagarna får också ett material för att lättare kunna följa med under rundturen. 

Resplan: Buss avgår klockan 09.00 från Pressbyrån vid Fiskaregatan i Kalmar. 
Utdelning av projektmaterial. Guidad rundtur på cirka 3 timmar med bussfika på 
lämplig plats. Åter till Pressbyrån cirka kl. 12.00

OBS!
Betalt medlemskap till Kalmar Senioruniversitet är en förutsättning för att delta i denna aktivitet. För fullständig information angående kurser och medlemskap se aktuellt kursprogram från Kalmar Senioruniversitetet.

 

Kursledare

Peter Engström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Kalmar

info.kalmar@folkuniversitetet.se

Kursperiod
11 apr 2024 - 11 apr 2024
Torsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tor 11 apr 2024 kl 09:00-12:00
Studietimmar
12
Kurs-ID
406399
Fåtal platser kvar
Pris
240 kr