Prova på-Introduktion - Klädsömnadslinjen - återbruk-redesign

Plats Stockholm

Vår prova- på - introduktionen ger dig ett smakprov på hur vår Klädsömnadslinje för återbruk och redesign är upplagd och du får samtidigt en möjlighet att ställa frågor direkt till vår kursledare och se våra lokaler. Välkommen att boka en plats!

Boka nu

Välkommen att boka dig till ett prova-på introduktion! Denna introduktion är öppen för dig som är nyfiken på hur innehåll och kursupplägg ser ut. Och du får möjlighet att träffa kursledaren, se våra lokaler och ställa dina frågor.

Prova på - introduktionen är kostnadsfri. Om du får förhinder att delta är det viktigt att du avbokar din plats eftersom antalet platser är begränsade. Om du uteblir utgår en no show-avgift på 250 kronor. Det är många som önskar få information om vårt utbud och platserna fylls snabbt.


Här ser du kursbeskrivningen till den ordinarie linjen som startar den 13/9:

Målgrupp

Linjen vänder sig till dig som har sömnadsvana och ett brinnande intresse för kläder och hållbarhet och har ett engagemang för att ta till vara våra resurser och spara på enegi och skapa hållbara val inom textilkonsumtion. 

Mål

Syftet med linjen är att öka kunskapen i klädsömnad med fokus på återbruk och remake och ger möjlighet att utforska dina idéer och få metoder för hur du kan arbeta hållbart med sömnad och rekonstruktion för tillverkning av kläder.

Innehåll

På den här linjen i klädsömnad utvecklar du dina sömnadskunskaper, kreativitet och kunskap om återbruk och redesign. Vi arbetar praktiskt med egna sömnadsprojekt, lär oss mönsterkonstruktion utifrån grundmallar och tar del av aktuella föreläsningar, inspirerande studiebesök och gästlärare. Avslutningsvis summerar du dina nyvunna kunskaper i ett projektarbete.

Länk till hela kursbeskrivningen och kursupplägg:

Klädsömnadslinjen- återbruk - redesign start höst 2024

Kursledare

Sandra Lundberg

Sandra håller kurser i sömnad och återbruk samt mönsterkonstruktion. Hon startade sin mångåriga utbildning inom det textila fältet på folkhögskola i sömnad och mönsterkonstruktion samt vävning. Vilket förde henne vidare till högskolan och kandidatutbildningen på HDK Steneby där hon antog en mera konstnärlig textil inriktning som några år senare resulterade i en Master in Fine Arts på Konstfack.

När Sandra inte undervisar ägnar hon sig åt konstnärlig verksamhet inom det textila fältet. Hon har även arbetat som teaterskräddare i flertalet små och stora teaterproduktioner.

– Jag fascineras av använda kläder och textilier och jag älskar att återbruka kläder och textiler samt att virka och brodera. Jag tror på det kreativa skapandets förmåga att föra människor samman. Målet är att varje deltagare ska känna lust inför att fortsätta utveckla individuella projekt och att det bara är fantasin som sätter gränser. 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
29 maj 2024 - 29 maj 2024
Onsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
ons 29 maj 2024 kl 18:00-18:45
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
116143
Pris
0 kr