Sy i trikåtyg på vanlig symaskin

Plats Stockholm

Lär dig sy i trikåtyger och jersey på vanlig symaskin. Vi lär oss olika sömmar och hur man använder symaskinen för att sy i trikå.

Boka nu

Målgrupp

För dig som vill lära dig sy i trikåtyg på din vanliga symaskin. Du behöver behärska symaskinen och kunna följa ett mönster.

Syfte

Du lär dig hur man kan använda sin vanliga symaskin till att sy i stretchiga trikåtyger.

Mål

Att lära sig olika sömmar och tekniker på en vanlig symaskin för att sy i olika sorters trikåtyger.

Beskrivning/innehåll

Vi provar olika sömmar och går igenom olika sömnadstekniker i trikå. Vi lär oss symaskinens olika funktioner för trikåsömnad och vilka synålar som ska använda. Du får tips om hur du kan kombinera och utnyttja olika material för ett bra slutresultat. Du kan även använda ett större trikåplagg för att sy om till ett mindre plagg, t.ex. från collagetröja till babyplagg. Det finns möjlighet att även prova att sy i trikåtyg på overlock.

Arbetssätt

Varje kurstillfälle innehåller ett sömnadsmoment som vi lär oss men undervisningen kommer också anpassas efter varje deltagares kunskapsnivå. 

Studiematerial

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med dig det trikåtyg, sybehör och mönster som du behöver och vill arbeta med. Tänk på att det mönster du ska använda ska vara anpassat för trikåtyg (fråga i butiken) Syr du i trikå för första gången är det bra om du väljer ett stadigare trikåtyg. Tvätta helst tyget före 1:a kurstillfället. Deltagarna får ett kurskompendium.

 

 

 

Kursledare

Sandra Lundberg

Sandra håller kurser i sömnad och återbruk samt mönsterkonstruktion. Hon startade sin mångåriga utbildning inom det textila fältet på folkhögskola i sömnad och mönsterkonstruktion samt vävning. Vilket förde henne vidare till högskolan och kandidatutbildningen på HDK Steneby där hon antog en mera konstnärlig textil inriktning som några år senare resulterade i en Master in Fine Arts på Konstfack.

När Sandra inte undervisar ägnar hon sig åt konstnärlig verksamhet inom det textila fältet. Hon har även arbetat som teaterskräddare i flertalet små och stora teaterproduktioner.

– Jag fascineras av använda kläder och textilier och jag älskar att återbruka kläder och textiler samt att virka och brodera. Jag tror på det kreativa skapandets förmåga att föra människor samman. Målet är att varje deltagare ska känna lust inför att fortsätta utveckla individuella projekt och att det bara är fantasin som sätter gränser. 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 jun 2024 - 20 jun 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 17 jun 2024 kl 17:30-20:30
  • tis 18 jun 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 19 jun 2024 kl 17:30 - 20:30
  • tor 20 jun 2024 kl 17:30 - 20:30
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
116034
Pris
2200 kr