Klädsömnad, intensiv

Plats Stockholm

Sy dina egna kläder som verkligen passar dig och har den form, färg och det mönster som du själv har valt! Våra sömnadssalar har stora arbetsytor och är utrustade med bra symaskiner, pressbord och provdockor.

Boka nu

Målgrupp

Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares sömnadsnivå och takt.

Mål

Genom att sy ett plagg får du grundläggande kunskaper i klädsömnad och du lär dig att följa ett mönster och hur man lägger ut mönstret på rätt sätt på tyget för att klippa till de olika delarna. Du lär dig även praktisk sömnadskunskap och olika sömnadsmoment.

Innehåll

Nybörjare syr en enkel modell av exempelvis en kjol. Har du redan erfarenhet av att sy efter mönster väljer du vad du vill sy efter dina egna förkunskaper. Vid varje kurstillfälle går vi igenom några praktiska detaljer som vägleder och underlättar ditt arbete under kursens gång och i framtiden.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med de sybehör du behöver. Du tar även själv med tyg och mönster (gärna på svenska). Vi syr inte i läder eller tjockare kapptyger då våra symaskiner är vanliga hushållsmaskiner som inte håller för dessa material.

Undervisningsform/kursupplägg

Kursdeltagarna arbetar med sina egna plagg under individuell handledning.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill fortsätta att utveckla din sömnad kan du gå vidare med några av Folkuniversitetets övriga kurser i sömnad och mönsterkonstruktion för att lära dig att konstruera dina egna mönster och så småningom också designa dina egna kläder.

Länkar

 

 

Kursledare

Ulla-Karin Gustafsson

Ulla-Karin har lång erfarenhet av sömnad och har själv sytt ända sedan hon gick i mellanstadiet. På Folkuniversitetet har Ulla-Karin kurser i både klädsömnad och ändringssömnad vilket ligger henne varmt om hjärtat och som hon utvecklat till sin specialitet.

Ulla-Karins stora intresse för klädsömnad och passionen för mode tog henne som 21-åring till Italien där hon öppnade en egen syateljé för att sälja sina plagg vidare till olika små boutiquer. 1980 flyttade Ulla-Karin hem igen och öppnade en syateljé i Stockholm där man sydde kollektioner till privatpersoner och hade stora modevisningar runt om i hela Sverige. I dag driver hon fortfarande en mycket liten ateljé med måttbeställning för sina kunder. 

- Jag har svårt att tänka mig en dag utan sömnad. Mitt stora intresse är mode och skapande. Därför är det roligt att kunna förmedla vidare min erfarenhet inom ämnet och arbeta som kursledare på Folkuniversitetet.

Ulla-Karin Gustafsson, kursledare klädsömnad

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 jun 2024 - 14 jun 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 10 jun 2024 kl 10:00-15:15
  • tis 11 jun 2024 kl 10:00 - 15:15
  • ons 12 jun 2024 kl 10:00 - 15:15
  • tor 13 jun 2024 kl 10:00 - 15:15
  • fre 14 jun 2024 kl 10:00 - 15:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
114921
Pris
3400 kr