Redesign 13-16 år - klädsömnad

Plats Stockholm

Kurs i klädsömnad - remake där du lär dig att återanvända dina kläder. Vi syr ett nytt plagg av dina gamla. Du får hjälp med ändringssömnad och design.

Boka reservplats

Målgrupp

En kurs för dig som är 13-16 år och kan sy lite på symaskin som du kanske lärt dig i syslöjden. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå.

Förkunskap

Sömnadsvana från grundskolan.Kursdeltagarna arbetar med sina egna plagg under individuell handledning. Viss gemensam genomgång kan förekomma om deltagare arbetar med liknande moment.

Mål

Genom att sy om och återbruka får du kunskaper i hur man enkelt kan förnya sina plagg och återanvända kläderna i sin garderob till nya plagg och skapa en personligare garderob. Du lär dig nya sömnadskunskaper och att ändra plagg samtidigt som du bidrar till att skapa en hållbarare värld och lär dig hur du kan förlänga livslängden på dina kläder.

Innehåll

Ta med dig 2-3 plagg som du kan tänka dig att återbruka/sy om. Du får hjälp med att prova tekniker som snabbt och enkelt kan uppgradera befintliga plagg som t.ex. jeans, collagetröja, skjorta. Har du lite mer erfarenhet av sömnad kan du sy nya plagg av dina gamla och återbruka flera plagg till ett nytt. Vid varje kurstillfälle går vi igenom några praktiska detaljer som kan vara bra att ha med dig när du vill fortsätta att återbruka hemma eller på andra kurser framöver.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med dig de sybehör och det material du behöver. Du tar med de plagg du vill återbruka. Ta med 2-3 plagg. Ta även med dig följande material:

  • tråd i passande färg
  • sax
  • måttband
  • dragkedja eller knappar och det du behöver till din design.

Undervisningsform/kursupplägg

Kursdeltagarna arbetar med sina egna plagg under individuell handledning.

Kursledare

Sandra Lundberg

 

Kursledare

Sandra Lundberg

Sandra håller kurser i sömnad och återbruk samt mönsterkonstruktion. Hon startade sin mångåriga utbildning inom det textila fältet på folkhögskola i sömnad och mönsterkonstruktion samt vävning. Vilket förde henne vidare till högskolan och kandidatutbildningen på HDK Steneby där hon antog en mera konstnärlig textil inriktning som några år senare resulterade i en Master in Fine Arts på Konstfack.

När Sandra inte undervisar ägnar hon sig åt konstnärlig verksamhet inom det textila fältet. Hon har även arbetat som teaterskräddare i flertalet små och stora teaterproduktioner.

– Jag fascineras av använda kläder och textilier och jag älskar att återbruka kläder och textiler samt att virka och brodera. Jag tror på det kreativa skapandets förmåga att föra människor samman. Målet är att varje deltagare ska känna lust inför att fortsätta utveckla individuella projekt och att det bara är fantasin som sätter gränser. 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 jun 2024 - 20 jun 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 17 jun 2024 kl 13:00-16:00
  • tis 18 jun 2024 kl 13:00 - 16:00
  • ons 19 jun 2024 kl 13:00 - 16:00
  • tor 20 jun 2024 kl 13:00 - 16:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
114842
Pris
1695 kr