Stickning

Plats Malmö

Lär dig stickningens grunder och börja skapa direkt! Med de vanligaste maskorna i stickning kan du skapa allt från grytlappar till en kofta.

Boka nu

Kursinnehåll

På den här kursen får du bland annat baskunskaperna i stickning. Är du nybörjare börjar du med att lära dig uppläggning, aviga och räta maskor, minskning och ökning samt att maska av. Du kan sedan gå vidare och sticka efter enklare mönster.

Av din kursledare får du verktyg och inspiration för att förverkliga dina stickningsprojekt.

  • lägga upp maskor och maska av
  • sticka rät- och slätstickning, resårer, mönster med räta och aviga maskor
  • göra ökningar och minskningar
  • läsa och förstå stickbeskrivningar
  • materialkunskap

Kursupplägg

På den här kursen lär du dig grunderna i stickning. När du lärt dig de vanliga maskorna kan du gå vidare och sticka efter ett enklare mönster. 

Kursledaren tar med enklare mönster du kan börja arbeta med direkt. Du får även verktyg och inspiration för att förverkliga dina egna framtida projekt.

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper och riktar sig till nybörjare och de med lite erfarenhet sedan tidigare. Denna kurs är för alla som är intresserade av att lära sig sticka, eller få ny inspiration.

Kan du redan grunderna får du lära dig att läsa enklare stickmönster och kan sedan sticka efter eget önskemål. Har du mer erfarenhet rekommenderar vi vår fortsättningskurs Stickning och virkning fortsättning.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med vad du har av stickor och minst ett nystan med garn som du gillar. Din kursledare kommer gå igenom materialkunskap vid första tillfället.

Kursledaren tar med sig mönsterbeskrivningar och inspiration. Har du redan ett mönster du vill använda kan du ta med det.

Tips!

Det mesta du behöver för stickning kan köpas på loppis eller i större second hand-butiker. För nytillverkat material finns det ett bra utbud hos Södra Garn och Rätstickan i Malmö.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se 

Kursledare

Ingrid Sjöberg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 maj 2024 - 30 maj 2024
Torsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
tor 16 maj 2024 kl 18:00-20:15
  • tor 23 maj 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tor 30 maj 2024 kl 18:00 - 20:15
Plats
Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
405084
Pris
1195 kr