Spinna stickgarner

Plats Göteborg

Pröva att spinna ditt eget garn, anpassat för dina stickprojekt!

Boka nu

Du som stickar har stor frihet att själv bestämma hur ditt plagg ska bli. Om du också spinner garnet, öppnar du för fler möjligheter, och gör dina projekt ännu mer personliga. Denna kurs riktar sig till dig som har grundläggande erfarenhet i att spinna på spinnrock eller slända, men passar också för äventyrliga nybörjare.Du som stickar har stor frihet att själv bestämma hur ditt plagg ska bli. Om du också spinner garnet, öppnar du för fler möjligheter, och gör dina projekt ännu mer personliga. Denna kurs riktar sig till dig som har grundläggande erfarenhet i att spinna på spinnrock eller slända, men passar också för äventyrliga nybörjare.

Under kursen tittar vi på olika typer av ull, dess egenskaper och användningsområden. Vi prövar olika sätt att bereda, spinna, tvinna, efterbehandla och provsticka de olika ulltyperna, för att få fram det garn som passar bäst för just det plagg du har i åtanke. Du väljer själv vilka typer av prover du vill ta fram. Genom att utforska olika tekniker kan du sedan ta med dig ett antal stickade prover hem; bra att ha vid framtida arbete!

En slända och ett fiberpaket ingår i kursavgiften.
Ytterligare material finns att köpa på plats.
Kardor, ullkammar och andra redskap finns att låna under kurstillfället.

Hålltider

10:00 Kursen börjar
12:00 Lunch
13:00 Kursen fortsätter
16:00 Vi avslutar

Tag med 

Egen spinnrock eller slända om du vill
Egna fibrer om du vill
Papper och penna
Stickor
Sax

Att tänka på

Det kan vara svalt i lokalen där vi ses, så ta med en tröja. 

Kursledare

Anna Macnaughton Lindemark arbetar som kulturtant i många skepnader, och håller kurser i modern och historisk spånad. Hon samarbetar med bland annat Folkuniversitetet och Hemslöjden och brittiska AGWSD, samt ett flertal historiska föreningar, och har spunnit mer eller mindre utan uppehåll sedan 2007. Hon är bosatt i Göteborg med fem spinnrockar, man och två barn, och en livstidsförbrukning av ull och garn. 

Hitta till kursen

Kursen hålls på Krutbacken i Kviberg, vid Anders Lindbergs verkstad. Adressen är Lilla Luftvärnsvägen men det är inte alla karttjänster som hittar dit. Vägen är endast öppen från södra änden vid idrottsområdet. För att hitta till verkstaden kan du följa google maps-länken men vägbeskrivningen brukar inte förstå att vägen är farbar: 
Kursen hålls här
När du passerat Beach volleyballcentret svänger du upp för backen till vänster, passerar bollplaner av olika slag och fortsätter till vägs ände. Vanligtvis finns det parkering uppe vid verkstan. Om det blir fullt finns parkering nedanför backen.

Närmaste spårvagnshållplats är Kviberg och det är 10-15 minuters promenad till verkstaden. Buss 58 stannar vid Kvibergsskolan.

Mat och fika

Det kommer att finnas fika att köpa, lunch och stadigare mat får du ta med eller köpa på Beach volleballcentret nedanför backen eller på Kvibergs marknad som har öppet lördag och söndag. I verkstaden finns mikrovågsugn och vattenkokare. 

 


 

Kursledare

Anna Lindemark

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 maj 2024 - 12 maj 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 12 maj 2024 kl 10:00-16:00
Plats
Lilla Luftvärnsvägen, 41527 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
308237
Pris
1750 kr