Lägg upp och sätt igång – stickning för nybörjare

Plats Distans

Här lär du dig stickningens grunder och hur du läser och anpassar mönster efter egna önskemål. Redan vid första tillfället är du igång med en egen kreation.

Boka nu

Innehåll

På den här kursen lär du dig allt du behöver för att med handledning själv åstadkomma något stickat och sedan själv kunna utveckla dina kunskaper.
Vi går igenom stickningens grunder. Med kunskap i att lägga upp, maska av, göra räta och aviga maskor, ökningar och minskningar kan du sedan göra allt du vill.
Vi pratar om hur urvalet av stickor ser ut och hur val av garn ger olika användningsområden. Dessutom om prylarna som inte är stickor, men kan vara till hjälp i din stickprocess.
Världen är full av mönster och några tips ges på hur du hittar dem. Vi lär oss också konsten att läsa stickmönster.
Under kursen bjuds det på inspiration och kunskap. Du väljer själv vilket projekt du vill sätta händerna i och får handledning i att genomföra det. Sannolikt behöver – och vill! – du sticka vidare mellan kurstillfällena. Vi gör vissa moment gemensamt, men jobbar parallellt med våra egna projekt. 

Kursupplägg

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter varvas med individuell handledning. Praktiskt arbete i liten grupp med max 12 deltagare och möjlighet att sticka individuellt mellan kurstillfällen.

Målgrupp

Kursen passar både vuxna och ungdomar.

Förkunskaper

Vilja och tålamod är det enda som krävs. Du är välkommen som nybörjare likaväl som om du har kommit en bit på stickningens väg. 

Material

Du behöver stickor och garn som passar ihop. 
Ta gärna med några olika alternativ om du inte har en tydlig idé om vad du vill göra under kursen. 

Undervisningsform/kursupplägg

Vi använder oss av Zoom, ingen nedladdning behövs utan innan lektion kommer länk skickas tilll er för uppkoppling. Det enda du behöver är en dator, Ipad eller mobil telefon med internet - viktigt att vi ser varandra så att kursledaren kan ge feedback under kursens gång.

 

Kursledare

Jenny Engelbrektsson

Jag heter Jenny Engelbrektsson, jag är språkvetare i grunden med stor förkärlek för svenska i text och tal. Utöver det älskar jag även stickning, som är såväl min hobby som min passion, och då och då undervisar jag till och med i det. Jag bor med min hund Bono i Bergsjön, Göteborg.

Jag undervisar i Svenska som främmande språk, främst på distans och för föräldralediga, just nu på A1 och B1-nivå. Dessutom jobbar jag med lite specialkurser som är inriktade på att hjälpa utlandsfödda kvinnor att komma närmare arbetsmarknaden, samtidigt som de får jobba med sin svenska.

Jag är som sagt språkvetare, med svenska som huvudämne, och jag har också studerat litteraturvetenskap och svenska som andraspråk på universitetet, så jag är ämnesbehörig att undervisa i svenska på gymnasienivå, och SFI. Att lära ut svenska till vuxna är det roligaste jobb jag någonsin har haft!

Med mina kurser vill jag att mina deltagare får större självförtroende, att de vågar prata och uttrycka sig på svenska är det viktigaste för mig. Dessutom ska vi ha roligt, och känna att klassrummet är en trygg plats där vi får och vågar försöka.

Min drömkurs som lärare vore en kurs där mina elever lärde sig sticka och prata svenska samtidigt.

Dessutom tackar jag sällan nej till en utmaning.

Jenny Engelbrektsson är lärare i svenska som främmande språk på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
30 sep 2024 - 21 okt 2024
Måndag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 30 sep 2024 kl 18:30-20:45
  • mån 7 okt 2024 kl 18:30 - 20:45
  • mån 14 okt 2024 kl 18:30 - 20:45
  • mån 21 okt 2024 kl 18:30 - 20:45
Studietimmar
12
Kurs-ID
117107
Pris
1275 kr