Möbelsnickeri - öppen verkstad, Upplands Väsby

Plats Upplands Väsby

Har du gått en kurs på Möbelsnickarskolan tidigare under terminen men inte hunnit bli färdig med ditt projekt? Under Öppen verkstad får du möjlighet att färdigställa det sista under handledning av en erfaren kursledare. Kräver att du har grundläggande kunskaper i möbelsnickeri.

Boka nu

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som redan kan grunderna i möbelsnickeri och som har gått minst en kurs hos oss tidigare under terminen, eller tidigare termin.

Innehåll

Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande av en erfaren kursledare. Ta med dig det projekt du påbörjat men inte hunnit slutföra under en tidigare kurs hos oss.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av max 8 deltagare. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Material

Materialet köper du av oss till självkostnadspris. Om du vill använda ett speciellt träslag bör du inhandla det själv.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom möbelsnickeri kan välja att gå flera kurser. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Möbelsnickarlinjen som går antingen dag eller kväll- och helg.

Kursledare

Verksamheten drivs av hantverkare med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Kursledare

Jonatan Åman

Jonatan Åman är utbildad på Malmstens kandidatprogram i möbelsnickeri, varefter han fick sitt gesällbrev år 2022. Dessförinnan studerade han möbelsnickeri på Grebbestads folkhögskola. Jonatan har även arbetat som möbelsnickare och tillverkat möbler och inredningar för hemmiljö, restauranger och kontor.

Under 2023 började han studera på Musikinstrumentakademien i Upplands Väsby, och undervisar även i Möbelsnickeri på Möbelsnickarskolan. Han hoppas kunna bidra till att den som går hans kurser ska känna samma entusiasm för ämnet och materialet som han själv. Att snickra sin egen möbel är ett svårslaget nöje och ett självförverkligande som han vill hjälpa fler att uppleva. 

Fotografi på Jonatan Åman.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
1 jun 2024 - 2 jun 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 1 jun 2024 kl 10:30-16:15
  • sön 2 jun 2024 kl 10:30 - 16:15
Plats
Ryttargatan 272, 19471 UPPLANDS VÄSBY
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
110890
Pris
2250 kr