Möbeltapetsering veckoslutskurs, Solna

Plats Stockholm

Inspirerande tredagarskurs i möbeltapetsering för dig som har t ex en gammal stol eller karmstol som behöver ny stoppning eller nytt tyg. Kom och lär dig att klä om den i vår möbeltapetserarverkstad i Solna! På den här veckoslutskursen arbetar du med din egen möbel och lär dig lämpliga tekniker under arbetets gång.

Boka nu

Förkunskaper
Såväl nybörjare som de med tidigare erfarenhet är välkomna.

Val av möbel
Om du är nybörjare är en enkel pall eller stol en lämplig möbel att börja med. Har du redan grundkunskaper kan du jobba med en karmstol eller karmfåtölj. Ta alltid kontakt med oss om du är osäker på val av möbel eller om du planerar att jobba med annat än en pall, stol eller karmstol. En soffa är inte ett lämpligt renoveringsobjekt på våra kurser, inte heller möbler som har trasigt resårhus/fjädring, då rekommenderar vi vår helgkurs i resårhusknytning.

Innehåll
Varje kursdeltagare arbetar individuellt med sitt objekt under lärarens handledning. Moment som ingår är bl a planstoppning, kullerstoppning, kantstoppning och bandlimning beroende på ditt val av objekt. Du får också lära dig om olika verktyg och stoppningsmaterial.

Undervisningsform/kursupplägg
Gruppen består av 4-7 deltagare. Arbetet sker självständigt under kursledarens handledning.

Material
Material ingår inte i kursavgiften. Du tar själv med dig den möbel du vill arbeta med,  det tyg du vill använda för omklädnad samt ev band som du behöver. Övrigt material kan du köpa på kursen.

Kursledare
Verksamheten leds av ledare med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Kursledare

Lotta Rinse

Lotta Rinse är utbildad möbeltapetserare med Gesällbrev. Lotta har högskoleexamen från Mittuniversitetet (Träakademien) och YH-utbildningen Hantverkslärling i Leksand. Sedan 4 år driver Lotta en egen verksamhet i Norrtälje där hon gör alla typer av jobb från moderna stoppningar till det traditionella hantverket.

Lotta är en möbeltapetserare som brinner för hantverket och möjligheten att bevara människors historia och föra kunskapen vidare. Att kunna ge möbler ett nytt liv och återbruka något gammalt är en kunskap hon gärna för vidare.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
14 jun 2024 - 16 jun 2024
Fredag, Lördag, Söndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
fre 14 jun 2024 kl 10:00-16:00
  • lör 15 jun 2024 kl 10:00 - 16:00
  • sön 16 jun 2024 kl 10:00 - 16:00
Plats
Sundbybergsvägen 7B, 17173 SOLNA
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
115141
Pris
3100 kr