Florist - grundkurs

Plats Växjö

Gillar du hantverk och kreativt blomsterskapande? Är du nyfiken på floristyrket eller vill du bara lära dig något nytt? Här går vi igenom grunderna i blomsterbinderi och du lär dig att binda maffiga buketter och skapa pampiga arrangemang såsom floristerna!

Boka nu

Kursinnehåll

I den här kursen får du lära dig om blommor och hur du skapar blomsterarbeten som kan användas vid finare dukningar, högtider och dylikt. Vi har fokus på komposition och hur du skapar en fin bordsdekorering med blommor. Vi kommer jobba med olika tekniker för att skapa buketter, dekorationer och arrangemang.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen ges på nybörjarnivå.

Kursupplägg

Under kursen kommer du att få lära dig mer om olika tekniker inom floristyrket. Undervisningen sker i form av teoretiska genomgångar och praktiskt arbete. Du får handledning av kursledaren som hjälper dig att skapa utifrån dina egna idéer och tankar. Kursen består mestadels av praktiskt arbete. Det kommer finnas paus för fika. 

Mål

Målet med kursen är att du ska få pröva på att skapa med levande material och få en inblick i floristyrket. Efter kursen ska du ha fått kunskap om bland annat:

  • Bukettbindning 
  • Hur du väljer ut växter som komplimenterar och förhöjer varandra
  • Hur man skapar balans och harmoni i buketter och arrangemang
  • Snittning och varuhantering
  • Miljömedvetenhet och hållbarhet

Material

Allt material ingår i kursavgiften och blommorna tar du med dig hem efter kursen. På plats finns även verktyg att låna. Ta gärna med oömma kläder. 

Kursledare

Anne-Lie Mehlin

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Växjö

info.vaxjo@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 sep 2024 - 19 sep 2024
Torsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
tor 5 sep 2024 kl 17:30-20:30
  • tor 12 sep 2024 kl 17:30 - 20:30
  • tor 19 sep 2024 kl 17:30 - 20:30
Studietimmar
12
Kurs-ID
408804
Pris
2195 kr