Florist - midsommarkransar

Plats Växjö

Längtar du efter att få vara kreativ och själv binda vackra midsommarkransar? Då är du varmt välkommen till vår workshop med midsommarkransar som tema i Växjö. Låt dig inspireras i blommornas värld!

Boka nu

Kursinnehåll

Bind vackra midsommarkransar! Vi lär oss tekniken bakom att skapa en vacker och hållbar midsommarkrans. Låt fantasin flöda och fördjupa dig i färg och form, utveckla din känsla för komposition, och lär dig hur du skapar balans i din krans. Du får praktiska tips för att kunna skapa med säsongens blommor, samt lär dig snitta och varuhantera blommorna som yrkesvana florister. Vi fokuserar på hållbarhetstänkande och hur man kan använda lokalt material från omgivande natur. Du kommer också lära dig hur du ska förvara din krans så att den håller fram till midsommar utan att vissna. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. 

Kursupplägg

Kursledaren håller en inledande teoretisk genomgång, och sedan skapar du din egen krans under handledning. Det kommer finnas paus för fika. 

Mål

Målet med kursen är att du ska få pröva på att skapa med levande material och få en inblick i floristyrket samt ha en härlig stund i kreativitetens tecken! Efter workshopen ska du ha fått kunskap om bland annat:

  • Hur du väljer ut växter som komplimenterar och förhöjer varandra
  • Hur man skapar balans och harmoni i en krans
  • Snittning och varuhantering
  • Miljömedvetenhet och hållbarhet

Material

Allt material ingår i kursavgiften och kransen tar du med dig hem efter kursen. På plats finns även verktyg att låna. Ta gärna med oömma kläder. 

Kursledare

Anne-Lie Mehlin

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Växjö

info.vaxjo@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 jun 2024 - 19 jun 2024
Onsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
ons 19 jun 2024 kl 13:00-16:00
Studietimmar
4
Kurs-ID
408776
Pris
395 kr