Marmorering

Plats Stockholm

Kursen genomförs i samarbete med Hand in hand for Women och projektet Kreativa Kvinnor. Genom att gå kursen bidrar du till att främja utrikesfödda och nyanlända kvinnors integration i Sverige. 

Boka nu

Marmorering är en gammal teknik för att skapa mönster med hjälp av färg och vatten. I den här kursen kommer vi jobba med marmorering papper - det är både kreativt och meditativt.
I den här kursen får du lära dig grunderna i Ebru en traditionell turkisk marmoreringsteknik där man skapar unika, kreativa mönster på ett papper som sänks ner i en form fylld med vatten och färger som flytande skapar ett mönster på pappret.

Kursupplägg
Under kursen får du lära dig tekniken, om färg och färgkombinationer innan ni provar marmorering i vatten. Under kursen får ni också prova att skapa mönster med hjälp av en stänkteknik.  

Vem kan gå kursen?
Kursen passar både nybörjare och de som har viss förkunskap i marmorering. 

Material 
Vi tillhandahåller material och verktyg. Du får ta med dina skapelser hem efter kursens slut. 

Om kursledaren
Sevda Göcmez har en utbildad marmoreringsledare och tycker om att laborera med olika fina färger och former av mönster på vattenytan. Hon är ny i Sverige och vill bli en del av svenska samhället genom att dela sina kunskaper och erfarenheter i kurserna. Hon gör även smyckesdesign i broderiteknik också och kommer även hålla smyckesdesignkurser på Folkuniversitetet inom kort.

Läs mer om Kreativa Kvinnor och Hand in Hand for Women här

Kursledare

Sevda Göcmez

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 maj 2024 - 26 maj 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 26 maj 2024 kl 10:00-13:00
Plats
Bodholmsgången 15, 12748 SKÄRHOLMEN
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
116184
Pris
400 kr