Tova en vallmoblomma

Plats Stockholm

Kursen genomförs i samarbete med Hand in hand for Women och projektet Kreativa Kvinnor. Genom att gå kursen bidrar du till att främja utrikesfödda och nyanlända kvinnors integration i Sverige. 

Boka nu

Är du nyfiken på att skapa något av tovad ull? Då har du hittat rätt! I den här kursen får uppleva hur du med ull kan skapa egen en vallmoblomma att använda som halsband, bälte eller ha som dekoration. Vi erbjuder en kreativ och inspirerande kurs där du kan släppa lös din fantasi i skapandet av en vallmoblomma. Alla deltagare skapar en blomma men varje blomma blir unik utifrån färg och form, personligt tyckte och smak.

Kursupplägg
Du får lära dig grunderna i tovning, allt från att välja rätt ull och verktyg till att forma och dekorera.  Därefter provar vi våt-tovning för att skapa blomman och avslutningsvis testar vi att tova in tunna tyger av organza eller tyll.  

Vem kan gå kursen?
Kurserna passar både nybörjare och mer erfarna tovare. 

Material
Vi tillhandahåller material och verktyg. Du får ta med din vallmoblomma hem efter kursens slut.

Om kursledaren
Wieslawa Torkarska är konstnär med stor erfarenhet av kursverksamhet i bildskapande. Hon har utvecklat sitt eget bildskapande med flera hantverkserfarenheter av smyckesdesign och håller olika smyckeskurser i både modern och traditionell tovningsteknik.

Läs mer om Kreativa Kvinnor och Hand in Hand for Women här

Kursledare

Wieslawa Tokarska

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 maj 2024 - 26 maj 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 26 maj 2024 kl 13:00-16:45
Plats
Bodholmsgången 15, 12748 SKÄRHOLMEN
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
116183
Pris
375 kr