Bokbinderi i Aspudden - workshop

Plats Stockholm

Har du ett eget bokprojekt, som tex fotobok, bilderbok eller en artist book och som du vill binda själv? Under helgen får du skapa en egen bok i vår verkstad för handbokbinderi.

Boka nu

Denna workshop anordnas i samarbete med Amatörbokbindare i Hägersten, och går i deras lokaler på Blommensbergsvägen i Aspudden.

Förkunskaper

Nybörjare eller för dig som har grundläggande kunskaper.

Innehåll

Här får du designa och tillverka en bok som ett eget projekt. Du får först lära dig hur utrustningen och verktygen används i verkstaden. Efter det får du handledning och hjälp för att designa din egen bok med eget uttryck, materialval, stil och bindningsmetod från grunden. Varje deltagare får individuell handledning för sitt projekt som anpassas efter erfarenhet.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av 4-6 deltagare. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Visst material finns att köpa på plats men ta gärna med om du vill binda egna foton, bilder eller speciella papper.

Ta med: kniv, linjal, sax, penna och suddgummi.

Kursledare

Våra ledare är mycket kvalificerade och välutbildade, de är yrkesverksamma inom sina respektive områden och har ofta lång pedagogisk erfarenhet.

Miro Burman är yrkesverksam bokbindare och har bokbinderiverksamhet och bokbindningskurser i Stockholm sedan 2008. Hon ordnar denna workshop som ett stöd för föreningen Amatörbokbindare i Hägersten.

Kursledare

Miro Burman

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
18 maj 2024 - 19 maj 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 18 maj 2024 kl 09:00-17:15
  • sön 19 maj 2024 kl 09:00 - 16:45
Plats
Blommensbergsvägen 147, 12652 HÄGERSTEN
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
115170
Pris
2475 kr