Glasyrworkshop

Plats Växjö

På den här kursen får du glasera dina keramikföremål.

Boka nu

Kursinnehåll

Det här är en workshop för dig som har gått någon av våra tidigare workshops i keramik och vill utsmycka dina föremål med glasyr.

Kursupplägg

Efter skröjbränningen kan stengodsföremål glaseras, som du får möjlighet till att göra på denna kursen. Det kommer vara en gemensam genomgång av de olika sätten att glasera ditt föremål.

Du får testa på bland annat:

  • Doppglasyr - som lämpar sig för att glasera hela föremål.
  • Penselglasyr- till små detaljer.
  • Engob- för effekt under transparent glasyr eller utan.

OBS

Vi glaserar och bränner endast keramikföremål som skapats under våra kurser.

Välkommen!

Kursledare

Sofia Söderberg

Jag har studerat på st. Sigfrids folkhögskola samt Liljeholmens folkhögskola inom konst och har 6 års erfarenhet i design, keramik, måleri, teckning med mera. Jag har studerat till bildpedagog på Linneuniversitetet och fortsätter nu att utforska och utveckla mitt konstnärskap.

Med mina samlade kunskaper och erfarenheter lär jag ut grundkurser inom konst, men också avancerad konst. I mina kurser vill jag visa de olika tekniker som finns men också nya tekniker som ännu inte används lika ofta. Tekniker som kommer hjälpa dig på din väg till att skapa uttrycksfull konst men också förbättra din kunskaper om konst.

På min fritid gillar jag att måla och jobba med keramik i min ateljé på teleborg. Jag spenderar mycket av min tid på att studera naturen och tar inspiration av den till mycket av mina verk. Fotografering tar upp mycket av min tid då jag fotograferar för inspiration, men också till att fånga motiv till mitt skapande.

Hjärtligt välkomna till mina kurser!

Sofia Söderberg undervisar i måleri och keramik på Folkuniversitetet

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Växjö

info.vaxjo@folkuniversitetet.se

Kursperiod
25 maj 2024 - 25 maj 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 25 maj 2024 kl 10:00-14:00
Studietimmar
4
Kurs-ID
408820
Pris
295 kr