Keramikworkshop

Plats Växjö

Välkommen att utforska ett spännande material under en dag i vår välutrustade keramikverkstad.

Boka nu

Kursinnehåll

Vi kommer att fokusera på tumning, kavling och att göra dekortryck med olika växter. Du får lära dig hur leran skall bearbetas, och olika dekortekniker.

Kursupplägg

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Gruppen består av 6-12 deltagare.

Förkunskaper

Eftersom våra kurser består av blandade grupper passar keramikkursen både nybörjare och mer erfarna inom ämnet.

Material

Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att de brända godset är mycket slitstarkt. En materialkostnad på 75 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut.

Vi bränner föremålen efter kursens slut. För att alla föremål ska hinna brännas begränsar vi materialet till max 2,5kg lera per deltagare.

Vårt kompendium om keramik ingår i kursavgiften.

Glasering ingår inte i kursen. Några veckor efter kursen när föremålen hunnit skröjbrännas erbjuds en glasyrkurs där du har möjlighet att glasera dina föremål. Glasyrkursen kostar 695 kr.

Lokal

Ateljén är utrustad med fyra drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver.

Välkommen!

Kursledare

Annette Berggren

" Att ge sig tiden till sig själv med att få vara kreativ och få skapa är så fint och så viktigt. Att få skapa med hand och ande!"

För Annette handlar det om att ha kul och att lära känna leran. Att våga, att ge tid för sitt skapande, få fram fantasi och glädje samt känna att skapandeprocessen är viktigare än resultatet.

Att omge sig med skönhet och jobba för hållbarhet genom inspiration från naturen är viktig och nära för henne.

Annette har gått sex år på olika konstskolor som Capellagården på Öland. Hon har även varit egenföretagare inom mode och design i 12 år med tre butiker och är certifierad inrednings designer som jobbar för att skapa miljöer där människans och jordens välbefinnande står i fokus.

Dessutom har hon jobbat med olika konst och kulturevenemang bland annat Öppen verkstad på Hofs Lifs. Annette arbetar som pedagog och tar med sig skapandet in i skolan med barnen.

Nu fyller hon på med olika kurser av intresse och har fastnat för keramik, måleri och det naturliga hemmet samt att få skapa tidlös skönhet, livskvalité och hållbar design med fokus på naturen och de små tingen. Hon har egen drejstol och en ateljé i Växjö.

Annette Berggren

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Växjö

info.vaxjo@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 maj 2024 - 19 maj 2024
Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
sön 19 maj 2024 kl 10:00-14:30
Studietimmar
6
Kurs-ID
406918
Pris
795 kr