Drejning, lerteknik och glasering sommarkurs

Plats Trollhättan

Arbeta med lera och forma dina egna skålar, krukor eller muggar! Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder, från varandra och från kursledaren. Kursen går dagtid.

Boka reservplats

 

Målgrupp

Våra drejkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare. Kursen passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Mål

Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Innehåll

På drejkursen får du lära dig handgreppen för att forma egna föremål. Som nybörjare får du grundläggande undervisning i drejning för att sedan på drejskivan kunna tillverka t ex en mugg eller en skål. Har du drejat tidigare har du möjlighet att utveckla din teknik och lära dig hur du gör mer avancerade former. Vi går igenom hur leran knådas, drejas och beskickas, fogningar samt olika typer av mönster och slutligen glasering.

OBS
Kursen är upplagd på 4 tillfällen under en vecka, ett 5:e tillfälle tillkommer för glasering. Det tillfället sker i överenskommelse med er kursledare och efter att era produkter torkat och skröjbränts. Den processen tar minst 3 veckor.

Undervisningsform

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Litteratur/material

Vi arbetar i leror och glasyrer som finns att köpa i verkstan. Material, som faktureras i efterhand, tillkommer i form av lera som kostar 70:-/kg i våt vikt, priset inkluderar även glasyr och bränning.

Utvecklingsmöjligheter

Eftersom var och en arbetar på sin egen nivå kan man efter avslutad kurs fortsätta sin utbildning i keramik på nya keramikkurser.

 

Kursledare

Marie Melin Sundin

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 jun 2024 - 20 jun 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 17 jun 2024 kl 10:00-14:00
  • tis 18 jun 2024 kl 10:00 - 14:00
  • ons 19 jun 2024 kl 10:00 - 14:00
  • tor 20 jun 2024 kl 10:00 - 14:00
Plats
Garvaregatan 13, 46131 TROLLHÄTTAN
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
306303
Pris
2750 kr